Citronris med savojkål och kokos
Citronris med savojkål och kokos
  • Tid 30 min

Citronris med savojkål och kokos

3 (5 betyg)

Gott med de knapriga nötterna. Kokta gröna linser gör det matigt.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vatten
  • 1 msk jordnötsolja till wokning
  • 0.5 liten savoykål (300 g), i bitar
  • 100 g grovhackade cashewnötter
  • 2 dl kokta gröna linser
  • 4 röda urkärnade chili
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 msk senapsfrön
  • 3 msk hackad färsk koriander
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl pressad citronsaft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj riset under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Häll ris och vatten i en kastrull. Koka upp, rör om och låt sjuda 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt stå 10 min.

  2. 2

    Hetta upp olja i en wokpanna eller stor stekpanna. Stek savojkålen ca 2 min under omrörning.

  3. 3

    Lägg kålen åt sidan och stek cashewnötter, linser, chili, gurkmeja och senapsfrön. Blanda ihop ris och kål med alla övriga ingredienser.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du inte har savojkål funkar det precis lika bra med vitkål. Eller sallad (den ska inte stekas).
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Louise

    Sisådär, en rätt som blev mindre och mindre god för varje tugga. Torr, smaklös och för mäktig på samma gång.

  • Ayline

    Torrt och var inte så intressant i sig självt. Hade uppskattat att ha någon form av sås eller fuktigt till maten.

  • Hanna

    Smarr! Fisksås gav en fin sälta.

  • Rebecca

    Tyvärr inte jättegott. Blekt i smaken.

Visa fler