Citronmarmelad

Betyg (1-5):
2.27 (15 betyg)

Robust och syrlig marmelad som är god på allt.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
2,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (3)
  • 1.25 kg citroner, gärna ekologiska
  • 1.25 liter vatten
  • 2 liter socker

Gör så här

  1. Borsta frukterna rena i varmt vatten. Skär dem i klyftor och sedan i tunna skivor. Knyt in kärnor och ändbitar i tunt bomullstyg eller gasväv.
  2. Lägg citron och knyte i en rymlig gryta och häll på vatten. Koka under lock tills citronerna är mjuka, cirka 45 minuter. Ta grytan från värmen och rör i sockret lite i taget (ta bort knytet). Koka upp och koka kraftigt utan lock 10-15 minuter.
  3. Gör ett marmeladprov: Ös upp lite marmelad på ett kallt fat och kyl det snabbt. Dra en sked genom provet. Om spåret inte flyter ihop är marmeladen färdigkokt. Koka annars ytterligare 3-5 minuter.
  4. Ös upp marmeladen ända upp till kanten i rena varma burkar. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Äppelklyftor

(0)

Mango passion smoothie

(8)

Smoothie med mango och banan

(4)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kesellasmoothie

(12)

Fruktbollar

(67)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 1.25 kg citroner, gärna ekologiska
  • 1.25 liter vatten
  • 2 liter socker

Citronmarmelad

Betyg (1-5):
2.27 (15 betyg)

Robust och syrlig marmelad som är god på allt.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
2,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta frukterna rena i varmt vatten. Skär dem i klyftor och sedan i tunna skivor. Knyt in kärnor och ändbitar i tunt bomullstyg eller gasväv.
  2. Lägg citron och knyte i en rymlig gryta och häll på vatten. Koka under lock tills citronerna är mjuka, cirka 45 minuter. Ta grytan från värmen och rör i sockret lite i taget (ta bort knytet). Koka upp och koka kraftigt utan lock 10-15 minuter.
  3. Gör ett marmeladprov: Ös upp lite marmelad på ett kallt fat och kyl det snabbt. Dra en sked genom provet. Om spåret inte flyter ihop är marmeladen färdigkokt. Koka annars ytterligare 3-5 minuter.
  4. Ös upp marmeladen ända upp till kanten i rena varma burkar. Sätt genast på lock. Förvara svalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

(7)

Äppelklyftor

(0)

Mango passion smoothie

(8)

Smoothie med mango och banan

(4)

Kalljästa hälsomuffins

(44)

Vattenmelonsoppa

(0)

Kesellasmoothie

(12)

Fruktbollar

(67)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies