Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili
  • 50 g fetaost
  • 25 st svarta oliver eller gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kvist av färsk timjan
  • Vitlöksstickor:
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  2. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 0.5 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten röd chili
  • 50 g fetaost
  • 25 st svarta oliver eller gröna oliver
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk kvist av färsk timjan
  • Vitlöksstickor:
  • 1 liten baguette
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk flingsalt

Citronmarinerade oliver med vitlöksstickor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Piffa till oliverna till ett mer attraktivt tillbehör.

Tillagningstid: 3 timmar 15 minuter
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta citronen och skär den i små tärningar. Skiva vitlöken tunt och finhacka urkärnad chilifrukt. Skär osten i små tärningar. Blanda oliverna med citron, vitlök, chili, olivolja och timjan. Vänd försiktigt ner osten. Täck och ställ kallt några timmar eller över en natt.
  2. Skär baguetten i 3-4 skivor på längden och skär sedan varje skiva i 2-3 stickor. Lägg brödet på en plåt. Pensla alla sidor med oljan blandad med vitlök. Strö över lite salt. Sätt in i övre delen av ugnen tills de fått lite färg, 5-10 minuter. Servera stickorna varma eller kalla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!