Chokladkolapaj
  • Tid 30 min + 30 min i kylen
  • Ugn 225º

Chokladkolapaj

0 (0 betyg)

Utsökta små bakverk som inte alls är svåra att göra.

  • Tillagningstid 30 min + 30 min i kylen
  • Ingredienser 6
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 st
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vatten
Fyllning:
  • 400 g karamelliserad mjölk
  • 100 g hackad mörk choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Nyp ihop smör, mjöl och socker. Tillsätt vatten och knåda till en deg. Tryck ut i 8 små formar och ställ i kylen 15 min. Nagga med en gaffel och grädda mitt i ugnen 10 min.

  2. 2

    Värm den karamelliserade mjölken försiktigt och vänd ner den hackade chokladen.

  3. 3

    Fördela chokladkolasåsen i de gräddade pajskalen och ställ kallt 30 minuter.

  4. 4

    Garnera med karamellpopcorn.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du inte hittar karamelliserad mjölk i hyllan så kan du koka en burk sötad kondenserad mjölk i en stor kastrull med vatten i 4 timmar. Pajen kan också göras som munsbitar i minimuffinsformar, då blir det cirka 16 stycken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Kanske en dum fråga men dessa går inte frysa in va? Och om man gör dom i muffinsform så gissar jag att de är utan formar och direkt i plåten.