Cha cua - Krabbkakor

Betyg (1-5):
3.17 (35 betyg)

Krispigt naggande goda krabbkakor, alldelles utsökta som förrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 350 g krabbkött, (1 burk = 170 g)
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk stött koriander
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Lägg krabbkött, lök, vitlök, koriander, fisksås, peppar, ägg och ströbröd i en skål och balnda. Forma 10-12 kakor. Om blandningen känns för lös blanda ner ytterligare lite ströbröd. Lägg kakorna på en tallrik och ställ in i kylskåp cirka 1 timme.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i krabbkakorna. Låt dem steka 2-3 minuter utan att röra dem, tills de är bruna och har stekskorpa i botten. Vänd dem sedan försiktigt och stek i ytterligare 2-3 minuter. Flytta över dem till hushållspapper och låt dem rinna av.

Servering

Servera krabbkakorna tillsammans med en sallad och Nuoc Cham dippsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Varm musselmacka

(2)

Räktacos

(9)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Grillade skaldjur med aioli

(1)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

(10)

Kokta kräftor

(57)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 350 g krabbkött, (1 burk = 170 g)
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk stött koriander
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk olja till stekning
  • 2 msk klippt gräslök

Cha cua - Krabbkakor

Betyg (1-5):
3.17 (35 betyg)

Krispigt naggande goda krabbkakor, alldelles utsökta som förrätt.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
12 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg krabbkött, lök, vitlök, koriander, fisksås, peppar, ägg och ströbröd i en skål och balnda. Forma 10-12 kakor. Om blandningen känns för lös blanda ner ytterligare lite ströbröd. Lägg kakorna på en tallrik och ställ in i kylskåp cirka 1 timme.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna och lägg i krabbkakorna. Låt dem steka 2-3 minuter utan att röra dem, tills de är bruna och har stekskorpa i botten. Vänd dem sedan försiktigt och stek i ytterligare 2-3 minuter. Flytta över dem till hushållspapper och låt dem rinna av.

Servering

Servera krabbkakorna tillsammans med en sallad och Nuoc Cham dippsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Varm musselmacka

(2)

Räktacos

(9)

Räksallad med japansk dressing

(93)

Grillade skaldjur med aioli

(1)

Grillade räkor med vitlöksolja

(51)

Små kinesiska dumplings med räkfyllning

(10)

Kokta kräftor

(57)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies