Caesarsallad på ogräs med bacon

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Överraska med annorlunda ingredienser i salladen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 0.5 liter kirskål
  • 0.5 liter maskrosblad
  • 1 dl ängssyra
  • 1 dl vildärtblad
  • 1 dl harsyra
  • 1 liten bunt gräslök
  • 75 dl grekisk eller turkisk matlagningsyoghurt
  • 280 g strimlat bacon
  • 3 msk rapsolja, eller annan neutral olja
  • 2.5 dl tärnad eller smulad kavring
  • 1 dl hyvlad, vällagrad ost
  • 6 maskrosblommor
  • Maskrospesto:
  • 0.5 liter maskrosblad
  • 0.5 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl rapsolja, eller annan neutral olja

Gör så här

  1. Skölj blad och örter. Torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Klipp gräslöken och vänd ner den i salladen. Blanda ihop maskrospesto och yoghurt till en dressing.

Maskrospesto

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.
  2. Knaperstek baconstrimlorna och låt dem svalna på hushållspapper. Hetta upp oljan och stek kavringtärningarna knapriga. Vänd ihop kål, blad, örter och ost med maskrosdressingen.
  3. Lägg upp på ett stort fat eller i portionsskålar. Strö på bacon, brödkrutonger och eventuellt mer ost. Garnera gärna med maskrosblommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla Thögersen

2013-05-27

Verkar spännande. Dock anser jag att det är allt för mycket yoghurt.

Liknande recept

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

(20)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Fläskfilépasta

(15)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(27)

Kebab

(20)

Snabblagad biff Stroganoff

(5)

Gormetrulle

(23)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 0.5 liter kirskål
  • 0.5 liter maskrosblad
  • 1 dl ängssyra
  • 1 dl vildärtblad
  • 1 dl harsyra
  • 1 liten bunt gräslök
  • 75 dl grekisk eller turkisk matlagningsyoghurt
  • 280 g strimlat bacon
  • 3 msk rapsolja, eller annan neutral olja
  • 2.5 dl tärnad eller smulad kavring
  • 1 dl hyvlad, vällagrad ost
  • 6 maskrosblommor
  • Maskrospesto:
  • 0.5 liter maskrosblad
  • 0.5 hackad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • nymalen svartpeppar
  • 0.5 dl rapsolja, eller annan neutral olja

Caesarsallad på ogräs med bacon

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Överraska med annorlunda ingredienser i salladen.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj blad och örter. Torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Klipp gräslöken och vänd ner den i salladen. Blanda ihop maskrospesto och yoghurt till en dressing.

Maskrospesto

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.
  2. Knaperstek baconstrimlorna och låt dem svalna på hushållspapper. Hetta upp oljan och stek kavringtärningarna knapriga. Vänd ihop kål, blad, örter och ost med maskrosdressingen.
  3. Lägg upp på ett stort fat eller i portionsskålar. Strö på bacon, brödkrutonger och eventuellt mer ost. Garnera gärna med maskrosblommor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ulla Thögersen

2013-05-27

Verkar spännande. Dock anser jag att det är allt för mycket yoghurt.

Liknande recept

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

(20)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(8)

Fläskfilépasta

(15)

Färsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

(27)

Kebab

(20)

Snabblagad biff Stroganoff

(5)

Gormetrulle

(23)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies