Burgare i pitabröd med myntayoghurt
  • Tid 30 min + tid att blötlägga

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

4.5 (2 betyg)

Ärterna ger burgarna en jättefin konsistens. De går verkligen hem hos barnen, som tycker de är godare än dem med bara kött.

  • Tillagningstid 30 min + tid att blötlägga
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl torkade gula ärter
  • 300 g valfri färs (t ex nöt-, lamm-, fläsk- eller kycklingfärs)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • rapsolja att steka i
Myntayoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk riven ingefära
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • salt
Till servering
  • pitabröd
  • grönsallad
  • 2 tomat, skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad, eller knipplök
  • ev feferoni, avokado och groddar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg ärterna över natten enligt förpackningens anvisningar. Mixa ärterna okokta till ett fint smul. Blanda ärterna med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de är genomstekta, 2–3 min per sida.

  3. 3

    Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och ev feferoni och groddar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att byta ut de gula ärterna i burgaren mot kikärter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar