Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ärterna ger burgarna en jättefin konsistens. De går verkligen hem hos barnen, som tycker de är godare än dem med bara kött.

Tillagningstid: 30 min + tid att blötlägga
4 portioner
  • 1.5 dl torkade gula ärter
  • 300 g valfri färs (t ex nöt-, lamm-, fläsk- eller kycklingfärs)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • rapsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk riven ingefära
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • salt
  • Till servering
  • pitabröd
  • grönsallad
  • 2 tomat, skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad, eller knipplök
  • ev feferoni, avokado och groddar

Gör så här

  1. Blötlägg ärterna över natten enligt förpackningens anvisningar. Mixa ärterna okokta till ett fint smul. Blanda ärterna med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer.
  2. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de är genomstekta, 2–3 min per sida.
  3. Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och ev feferoni och groddar.

Tips

Det går bra att byta ut de gula ärterna i burgaren mot kikärter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Burgare i pitabröd med myntayoghurt
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.5 dl torkade gula ärter
  • 300 g valfri färs (t ex nöt-, lamm-, fläsk- eller kycklingfärs)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • rapsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk riven ingefära
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • salt
  • Till servering
  • pitabröd
  • grönsallad
  • 2 tomat, skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad, eller knipplök
  • ev feferoni, avokado och groddar

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Ärterna ger burgarna en jättefin konsistens. De går verkligen hem hos barnen, som tycker de är godare än dem med bara kött.

Tillagningstid: 30 min + tid att blötlägga
4 portioner

Gör så här

  1. Blötlägg ärterna över natten enligt förpackningens anvisningar. Mixa ärterna okokta till ett fint smul. Blanda ärterna med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer.
  2. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de är genomstekta, 2–3 min per sida.
  3. Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och ev feferoni och groddar.

Tips

Det går bra att byta ut de gula ärterna i burgaren mot kikärter.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!