Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ärterna ger burgarna en jättefin konsistens. De går verkligen hem hos barnen, som tycker de är godare än dem med bara kött.

Tillagningstid: 30 min + tid att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1.5 dl torkade gula ärter
  • 300 g valfri färs (t ex nöt-, lamm-, fläsk- eller kycklingfärs)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • rapsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk riven ingefära
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • salt
  • Till servering
  • pitabröd
  • grönsallad
  • 2 tomat, skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad, eller knipplök
  • ev feferoni, avokado och groddar

Gör så här

  1. Blötlägg ärterna över natten enligt förpackningens anvisningar. Mixa ärterna okokta till ett fint smul. Blanda ärterna med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer.
  2. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de är genomstekta, 2–3 min per sida.
  3. Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och ev feferoni och groddar.

Tips

Det går bra att byta ut de gula ärterna i burgaren mot kikärter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Röd thaicurrysoppa med köttbullar

(15)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Pastasallad med broccoli och bacon

(36)

Kebab

(20)

Dagobertare extra allt

(5)

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

(1)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.5 dl torkade gula ärter
  • 300 g valfri färs (t ex nöt-, lamm-, fläsk- eller kycklingfärs)
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • rapsolja att steka i
  • 1 tsk salt
  • Myntayoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 1 kruka mynta
  • 1 msk riven ingefära
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • salt
  • Till servering
  • pitabröd
  • grönsallad
  • 2 tomat, skivade
  • 1 rödlök, tunt skivad, eller knipplök
  • ev feferoni, avokado och groddar

Burgare i pitabröd med myntayoghurt

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Ärterna ger burgarna en jättefin konsistens. De går verkligen hem hos barnen, som tycker de är godare än dem med bara kött.

Tillagningstid: 30 min + tid att blötlägga
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blötlägg ärterna över natten enligt förpackningens anvisningar. Mixa ärterna okokta till ett fint smul. Blanda ärterna med färs, lök, salt och peppar. Forma till burgare med blöta händer.
  2. Blanda alla ingredienser till myntayoghurten och smaka av med salt. Skär upp alla grönsaker. Hetta upp olja i en stekpanna och stek burgarna tills de är genomstekta, 2–3 min per sida.
  3. Fyll pitabröden med sallad, tomat, lök, burgare, yoghurtsås och ev feferoni och groddar.

Tips

Det går bra att byta ut de gula ärterna i burgaren mot kikärter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Röd thaicurrysoppa med köttbullar

(15)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Pastasallad med broccoli och bacon

(36)

Kebab

(20)

Dagobertare extra allt

(5)

Butifarra i bröd med grov senap och broccoli

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies