Bullar med mandelmassa

Bullar med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Baka saftiga bullar med en krämig fyllning på lingon och mandelmassa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
48 st
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl lingon
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl sesamfrön eller pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 25 x 50 cm. Bred 1 msk smör på varje kaka, riv över mandelmassan och strö över lingonen. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med ena snittytan upp i pappersformar och ställ dem på plåtar, 24 stycken per plåt. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  4. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bullar med mandelmassa
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 100 g smält smör
  • 1 dl socker
  • 14 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 150 g mandelmassa
  • 4 dl lingon
  • Pensling:
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl sesamfrön eller pärlsocker

Bullar med mandelmassa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Baka saftiga bullar med en krämig fyllning på lingon och mandelmassa.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:225º
48 st

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37° (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, socker och nästan allt mjöl. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  2. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 25 x 50 cm. Bred 1 msk smör på varje kaka, riv över mandelmassan och strö över lingonen. Rulla ihop från långsidan och skär varje rulle i 24 bitar. Lägg dem med ena snittytan upp i pappersformar och ställ dem på plåtar, 24 stycken per plåt. Jäs övertäckt ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön eller pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.
  4. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!