Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g färsk broccoli, i bitar
  • 3 skivade medelstora potatisar
  • 1 skivad liten gul lök
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Rostade solroskärnor:
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 tsk olja
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i broccoli, potatis, lök och koriander. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka 10-15 minuter.
  2. Fräs under tiden solroskärnor och spiskummin i oljan i en stekpanna tills kärnorna blir lite bruna. Salta och peppra lite.
  3. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav eller vispa den slät med stålvisp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med en liten hög solroskärnor i varje tallrik. Bjud bröd till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2017-12-06

Jättegod soppa men jag bytte ändå ut ca 5 dl vatten mot en burk med kokosmjölk, hade även i mer potatis och lök och då blev soppan ännu godare. Använde turkisk youghurt till topping.

Ankan

2016-01-12

Supergod och fräsch

Kocken FeHu

2014-05-04

Blev, helt ok hade i mer lök och potatis så att man blir mätt.

lolla

2014-02-03

Jätte god

ammil

2013-12-18

skitgott

AK

2013-04-09

Grymt god och lättlagad. Jag trodde att jag inte gillade spiskummin, men till det här passade det jättebra. Jag brukar göra lite extra solroskärnor för de brukar ta slut fortare än soppan.

Broccolisoppa med rostade solroskärnor
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 500 g färsk broccoli, i bitar
  • 3 skivade medelstora potatisar
  • 1 skivad liten gul lök
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Rostade solroskärnor:
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 krm mald spiskummin
  • 2 tsk olja
  • nymalen svartpeppar
  • salt

Broccolisoppa med rostade solroskärnor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(50)

Tillagningstid: 25 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. Lägg i broccoli, potatis, lök och koriander. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka 10-15 minuter.
  2. Fräs under tiden solroskärnor och spiskummin i oljan i en stekpanna tills kärnorna blir lite bruna. Salta och peppra lite.
  3. Mixa soppan direkt i grytan med mixerstav eller vispa den slät med stålvisp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera soppan med en liten hög solroskärnor i varje tallrik. Bjud bröd till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2017-12-06

Jättegod soppa men jag bytte ändå ut ca 5 dl vatten mot en burk med kokosmjölk, hade även i mer potatis och lök och då blev soppan ännu godare. Använde turkisk youghurt till topping.

Ankan

2016-01-12

Supergod och fräsch

Kocken FeHu

2014-05-04

Blev, helt ok hade i mer lök och potatis så att man blir mätt.

lolla

2014-02-03

Jätte god

ammil

2013-12-18

skitgott

AK

2013-04-09

Grymt god och lättlagad. Jag trodde att jag inte gillade spiskummin, men till det här passade det jättebra. Jag brukar göra lite extra solroskärnor för de brukar ta slut fortare än soppan.