Brioche saffransbullar

Betyg (1-5):
4.05 (21 betyg)

Massor av smör och ägg är briochens kännetecken... Med saffran blir det sååå gott!

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jäsning
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 250 g kallt smör i bitar
  • 1 g saffran
  • 1 msk rom /konjak/ hett vatten
  • 25 g jäst
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 85 g smör, till pensling
  • 1 dl strösocker, att rulla i
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
  2. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
  3. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  4. Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
  5. Låt jäsa ca 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.

Servering

Allra godast nybakade.

Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-03

Hej Inger! Det ska vara vanlig ugn. Lycka till med bakandet!

Inger

2019-11-29

Gäller 200 grader i vanlig ugn eller varmluft?

Coop

2019-11-20

Hej Moa! Det ska vara 0,5 tsk salt, nu är det med i ingredienslistan igen! Lycka till i köket!

Moa

2019-11-17

I steg två står det att salt ska tillsättas, hittar inte det i ingredienserna?

A Catharina

2017-11-23

underbart goda!!

Hanna webbredaktör

2016-11-24

Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º

Eva

2016-11-23

Vilken ugnstemperatur...?

Hanna webbredaktör

2016-11-21

Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!

Maj

2016-11-17

Skall det tillsättas någon vätska?

Liknande recept

Vit tryffel med balsamvinäger

(21)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(8)

Chiayoghurtbägare

(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 250 g kallt smör i bitar
  • 1 g saffran
  • 1 msk rom /konjak/ hett vatten
  • 25 g jäst
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 85 g smör, till pensling
  • 1 dl strösocker, att rulla i
  • 0.5 tsk salt

Brioche saffransbullar

Betyg (1-5):
4.05 (21 betyg)

Massor av smör och ägg är briochens kännetecken... Med saffran blir det sååå gott!

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jäsning
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
  2. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
  3. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  4. Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
  5. Låt jäsa ca 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.

Servering

Allra godast nybakade.

Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-12-03

Hej Inger! Det ska vara vanlig ugn. Lycka till med bakandet!

Inger

2019-11-29

Gäller 200 grader i vanlig ugn eller varmluft?

Coop

2019-11-20

Hej Moa! Det ska vara 0,5 tsk salt, nu är det med i ingredienslistan igen! Lycka till i köket!

Moa

2019-11-17

I steg två står det att salt ska tillsättas, hittar inte det i ingredienserna?

A Catharina

2017-11-23

underbart goda!!

Hanna webbredaktör

2016-11-24

Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º

Eva

2016-11-23

Vilken ugnstemperatur...?

Hanna webbredaktör

2016-11-21

Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!

Maj

2016-11-17

Skall det tillsättas någon vätska?

Liknande recept

Vit tryffel med balsamvinäger

(21)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(8)

Chiayoghurtbägare

(14)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies