Brioche saffransbullar

Betyg (1-5):
3.95 (19 betyg)

Massor av smör och ägg är briochens kännetecken... Med saffran blir det sååå gott!

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jäsning
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 250 g kallt smör i bitar
  • 1 g saffran
  • 1 msk rom /konjak/ hett vatten
  • 25 g jäst
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 85 g smör, till pensling
  • 1 dl strösocker, att rulla i

Gör så här

  1. Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
  2. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
  3. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  4. Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
  5. Låt jäsa ca 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.

Servering

Allra godast nybakade.

Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



A Catharina

2017-11-23

underbart goda!!

Hanna webbredaktör

2016-11-24

Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º

Eva

2016-11-23

Vilken ugnstemperatur...?

Hanna webbredaktör

2016-11-21

Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!

Maj

2016-11-17

Skall det tillsättas någon vätska?

Liknande recept

Pepparkakstopping med syltad ingefära - Coop

(56)

Pepparkakstopping med lingon - Coop

(18)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Sesambräck - Coop

(9)

Örtbaguetter - Coop

(1)

Jordgubbsbruschetta - Coop

(4)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 250 g kallt smör i bitar
  • 1 g saffran
  • 1 msk rom /konjak/ hett vatten
  • 25 g jäst
  • 4 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 6.5 dl vetemjöl + till utbakning
  • 85 g smör, till pensling
  • 1 dl strösocker, att rulla i

Brioche saffransbullar

Betyg (1-5):
3.95 (19 betyg)

Massor av smör och ägg är briochens kännetecken... Med saffran blir det sååå gott!

Tillagningstid: 45 min + 2 tim jäsning
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna smöret och lägg ut på en tallrik. Blanda rom/konjak med saffran och låt stå 5 min. Smula ner jästen i en köksassistentsbunke.
  2. Tillsätt ägg och saffranet, kör maskinen försiktigt tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt och mjöl. Ha blandaren i gång och lägg i lite smör åt gången.
  3. Låt smöret gå in i degen innan du lägger i mer. Kör blandaren ordentligt så att degen blir jämn och blank, ca 10 min. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
  4. Häll upp den kladdiga degen på väl mjölat bakbord. Rulla degen till en rulle och dela rullen i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i muffinsformar.
  5. Låt jäsa ca 1 timme. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt bullarna svalna något. Pensla med smält smör och doppa i strösocker.

Servering

Allra godast nybakade.

Tips

Det går bra att använda din elvisp med degkrokarna om du inte har hushållsassistent.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



A Catharina

2017-11-23

underbart goda!!

Hanna webbredaktör

2016-11-24

Till Eva: Ugnstemperaturen är 200º

Eva

2016-11-23

Vilken ugnstemperatur...?

Hanna webbredaktör

2016-11-21

Till Maj: Nej då, det är tillräckligt med vätska. Lycka till!

Maj

2016-11-17

Skall det tillsättas någon vätska?

Liknande recept

Pepparkakstopping med syltad ingefära - Coop

(56)

Pepparkakstopping med lingon - Coop

(18)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås - Coop

(1)

Sesambräck - Coop

(9)

Örtbaguetter - Coop

(1)

Jordgubbsbruschetta - Coop

(4)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Knäckebröd med rosmarin - Coop

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies