Boeuf bourguignon med vin

Boeuf bourguignon med vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En mustig och lyxig gryta, perfekt vardag som helg - boeuf bourguignon med vin, köttfärs, bacon och svamp.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 200 g skivad morot
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc mörk oxfond
  • 200 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.
  2. Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
  3. Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
  4. Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Boeuf bourguignon med vin
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g bacon
  • 500 g nötfärs
  • 200 g skivad morot
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc mörk oxfond
  • 200 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Boeuf bourguignon med vin

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

En mustig och lyxig gryta, perfekt vardag som helg - boeuf bourguignon med vin, köttfärs, bacon och svamp.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.
  2. Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
  3. Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
  4. Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!