
Boeuf bourguignon med vin
Betyg (1-5):
En mustig och lyxig gryta, perfekt vardag som helg - boeuf bourguignon med vin, köttfärs, bacon och svamp.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
- 1 msk olivolja
- 1 hackad gul lök
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 140 g bacon
- 500 g nötfärs
- 200 g skivad morot
- 3 dl rött vin
- 3 dl vatten
- 2 msk konc mörk oxfond
- 200 g färska champinjoner
- 0.5 tsk svartpeppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.
- Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
- Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
- Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
Boeuf bourguignon med vin
Betyg (1-5):
En mustig och lyxig gryta, perfekt vardag som helg - boeuf bourguignon med vin, köttfärs, bacon och svamp.
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Gör så här
- Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.
- Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.
- Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min.
- Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!