Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Snabb boeuf bourguignon på köttfärs som är klar på 30 minuter. Resten av ingredienserna är klassiska; rödvin, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 tsk neutral olja
  • 10 steklökar, röda eller gula
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g högrevsfärs
  • salt och svartpeppar
  • 150 g små champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 3 lagerblad

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
  2. Häll i vin, vatten och fond. Lägg ner lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 min.

Servering

Servera med potatis eller ris.

Tips

Lägg steklökar i varmt vatten ca 30 min så blir de lättare att skala. Eller byt ut dem mot syltlök som du tillsätter precis innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mox

2020-01-26

bryn INTE fläsk å lök ihop med tomatpuré, bryn lök å fläsk först SEN tillsätt tomatpuré...jäkla skit

Anne

2019-12-01

En fantastiskt god gryta och lätt att laga. Jag använde dock inte svamp i den. Rekommenderas!

Boeuf bourguignon med högrevsfärs
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 tsk neutral olja
  • 10 steklökar, röda eller gula
  • 100 g rökt sidfläsk, tärnat
  • 3 msk tomatpuré
  • 500 g högrevsfärs
  • salt och svartpeppar
  • 150 g små champinjoner
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk konc. oxfond
  • 3 lagerblad

Boeuf bourguignon med högrevsfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Snabb boeuf bourguignon på köttfärs som är klar på 30 minuter. Resten av ingredienserna är klassiska; rödvin, sidfläsk och champinjoner.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Hetta upp olja en gryta och stek lök och sidfläsk med tomatpuré. Stek tills fläsket är ordentligt brynt. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt. Salta och peppra. Lägg i svamparna och stek en liten stund till.
  2. Häll i vin, vatten och fond. Lägg ner lagerbladen och låt sjuda under lock ca 15 min.

Servering

Servera med potatis eller ris.

Tips

Lägg steklökar i varmt vatten ca 30 min så blir de lättare att skala. Eller byt ut dem mot syltlök som du tillsätter precis innan servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mox

2020-01-26

bryn INTE fläsk å lök ihop med tomatpuré, bryn lök å fläsk först SEN tillsätt tomatpuré...jäkla skit

Anne

2019-12-01

En fantastiskt god gryta och lätt att laga. Jag använde dock inte svamp i den. Rekommenderas!