Böckling på knäckemacka

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En smörgås med härlig smak av rökt böckling. Toppas med en rå äggula och rödlök.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg böckling (rökt strömming eller sill)
  • 4 rejäla bitar knäckebröd
  • smör (efter smak)
  • 1 gul paprika, urkärnad och finhackad
  • 0.5 rödlök, skuren i ringar
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 4 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl finhackad gräslök eller dill

Gör så här

  1. Bena ur den rökta fisken medan den är varm. Benen släpper lättare då. Smöra knäckebrödet. Lägg på bitar av fisk, paprika och rödlök. Häll försiktigt en äggula över. Strö på gräslök eller dill samt svartpeppar.
  2. Prova gärna att lägga skivad, kokt, kall färskpotatis på mackan.

Tips

Krydda med nymalen svartpeppar efter smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

(15)

Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa

(0)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Tonfiskmacka

(9)

Tuna melt i tortillabröd

(33)

Makrillsmörgås med potatis och spenat

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg böckling (rökt strömming eller sill)
  • 4 rejäla bitar knäckebröd
  • smör (efter smak)
  • 1 gul paprika, urkärnad och finhackad
  • 0.5 rödlök, skuren i ringar
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 4 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl finhackad gräslök eller dill

Böckling på knäckemacka

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

En smörgås med härlig smak av rökt böckling. Toppas med en rå äggula och rödlök.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bena ur den rökta fisken medan den är varm. Benen släpper lättare då. Smöra knäckebrödet. Lägg på bitar av fisk, paprika och rödlök. Häll försiktigt en äggula över. Strö på gräslök eller dill samt svartpeppar.
  2. Prova gärna att lägga skivad, kokt, kall färskpotatis på mackan.

Tips

Krydda med nymalen svartpeppar efter smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

(15)

Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa

(0)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Laxsmörgås med avokado och räkor

(9)

Tonfiskmacka

(9)

Tuna melt i tortillabröd

(33)

Makrillsmörgås med potatis och spenat

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies