Böckling på knäckemacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En smörgås med härlig smak av rökt böckling. Toppas med en rå äggula och rödlök.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg böckling (rökt strömming eller sill)
  • 4 rejäla bitar knäckebröd
  • smör (efter smak)
  • 1 gul paprika, urkärnad och finhackad
  • 0.5 rödlök, skuren i ringar
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 4 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl finhackad gräslök eller dill

Gör så här

  1. Bena ur den rökta fisken medan den är varm. Benen släpper lättare då. Smöra knäckebrödet. Lägg på bitar av fisk, paprika och rödlök. Häll försiktigt en äggula över. Strö på gräslök eller dill samt svartpeppar.
  2. Prova gärna att lägga skivad, kokt, kall färskpotatis på mackan.

Tips

Krydda med nymalen svartpeppar efter smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tonfiskmacka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg böckling (rökt strömming eller sill)
  • 4 rejäla bitar knäckebröd
  • smör (efter smak)
  • 1 gul paprika, urkärnad och finhackad
  • 0.5 rödlök, skuren i ringar
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 4 ägg, endast gulor
  • 0.5 dl finhackad gräslök eller dill

Böckling på knäckemacka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

En smörgås med härlig smak av rökt böckling. Toppas med en rå äggula och rödlök.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bena ur den rökta fisken medan den är varm. Benen släpper lättare då. Smöra knäckebrödet. Lägg på bitar av fisk, paprika och rödlök. Häll försiktigt en äggula över. Strö på gräslök eller dill samt svartpeppar.
  2. Prova gärna att lägga skivad, kokt, kall färskpotatis på mackan.

Tips

Krydda med nymalen svartpeppar efter smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsmörgås med avokado och räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Fisknuggets

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tonfiskmacka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Varm sardintoast med kapris, ost och tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grov smörgås med makrill, ägg och thaibasilika

Betyg
Betyg
(5)