Blinier
  • Tid 40 min

Blinier

2.61 (49 betyg)

Blinierna är en förrätt men eftersom den blir så matig, passar den lika bra som huvudrätt.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 25 g smör
Till servering:
  • 200 g Kalix löjrom eller annan rom
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjölk, öl och grädde i en bunke. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet. Tillsätt ägg, salt och till sist smält smör, under omrörning.

  2. 2

    Grädda smeten i en plättlagg precis innanservering. Toppa blinierna med crème fraiche, Kalixlöjrom och rödlök.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hilkka Lundqvist

    Lyckade blinier, min mor som har bott i Karelen var överförtjust i dessa