
Blinier
Betyg (1-5):
Blinierna är en förrätt men eftersom den blir så matig, passar den lika bra som huvudrätt.
Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
- 2 dl mjölk
- 1 dl öl
- 1 dl grädde
- 2 dl bovetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 ägg
- 25 g smör
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 200 g Kalix löjrom eller annan rom
- 1 finhackad rödlök
- 2 dl crème fraiche
Gör så här
- Blanda mjölk, öl och grädde i en bunke. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet. Tillsätt ägg, salt och till sist smält smör, under omrörning.
- Grädda smeten i en plättlagg precis innanservering. Toppa blinierna med crème fraiche, Kalixlöjrom och rödlök.
Blinier
Betyg (1-5):
Blinierna är en förrätt men eftersom den blir så matig, passar den lika bra som huvudrätt.
Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Gör så här
- Blanda mjölk, öl och grädde i en bunke. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet. Tillsätt ägg, salt och till sist smält smör, under omrörning.
- Grädda smeten i en plättlagg precis innanservering. Toppa blinierna med crème fraiche, Kalixlöjrom och rödlök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-18
Bytte ut grädden mot filmjölk. Tycker att det är gott när dom är lite syrliga 🙂
2015-07-22
Lyckade blinier, min mor som har bott i Karelen var överförtjust i dessa
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mymark
2020-12-18
Bytte ut grädden mot filmjölk. Tycker att det är gott när dom är lite syrliga 🙂
Hilkka Lundqvist
2015-07-22
Lyckade blinier, min mor som har bott i Karelen var överförtjust i dessa