Blinier

Blinier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(72)

Blinierna är en förrätt men eftersom den blir så matig, passar den lika bra som huvudrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g Kalix löjrom eller annan rom
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Blanda mjölk, öl och grädde i en bunke. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet. Tillsätt ägg, salt och till sist smält smör, under omrörning.
  2. Grädda smeten i en plättlagg precis innanservering. Toppa blinierna med crème fraiche, Kalixlöjrom och rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mymark

2020-12-18

Bytte ut grädden mot filmjölk. Tycker att det är gott när dom är lite syrliga 🙂

Hilkka Lundqvist

2015-07-22

Lyckade blinier, min mor som har bott i Karelen var överförtjust i dessa

Blinier
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl öl
  • 1 dl grädde
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 25 g smör
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 200 g Kalix löjrom eller annan rom
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 dl crème fraiche

Blinier

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(72)

Blinierna är en förrätt men eftersom den blir så matig, passar den lika bra som huvudrätt.

Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Blanda mjölk, öl och grädde i en bunke. Häll i mjölet blandat med bakpulvret och rör om till en jämn smet. Tillsätt ägg, salt och till sist smält smör, under omrörning.
  2. Grädda smeten i en plättlagg precis innanservering. Toppa blinierna med crème fraiche, Kalixlöjrom och rödlök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mymark

2020-12-18

Bytte ut grädden mot filmjölk. Tycker att det är gott när dom är lite syrliga 🙂

Hilkka Lundqvist

2015-07-22

Lyckade blinier, min mor som har bott i Karelen var överförtjust i dessa