Blinier med rom
  • Tid 30 min

Blinier med rom

2.5 (2 betyg)

Blinier är en klassiker på nyårsafton. Bjud dem som förrätt eller vid 12-slaget. Servera dem ljumma med crème fraiche, rom och finhackad lök.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 förrättsportioner
  • 50 g smör + extra till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl ljus öl
  • 2 ägg
  • 2 dl bovetemjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • crème fraiche
  • 1 rödlök, finhackad
  • svart och röd stenbitsrom
  • dill
Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält smöret. Blanda smör, mjölk, öl och äggulor i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd ner i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten.

  2. 2

    Stek små blinier i smör på medelhög värme. Toppa blinierna vid servering med crème fraiche, rödlök, rom och dill.

Servering

Servera med en citronklyfta.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar