Asiatisk potatissallad med kycklingspett
  • Tid 40 min

Asiatisk potatissallad med kycklingspett

0 (0 betyg)

Potatissallad med glazade kycklingspett, koriander och srirachamajo.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
Asiatisk potatissallad
  • 600 g potatis
  • 1 liten rödlök
  • 1 lime
  • flingsalt
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk srirachasås
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
Glaze
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk ljus sirap eller honung
  • 1 msk srirachasås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.

  2. 2

    Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.

  3. 3

    Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Späd majonnäsen med lite vatten så blir den lättare att ringla.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar