

Asiatisk potatissallad med kycklingspett
Potatissallad med glazade kycklingspett, koriander och srirachamajo.
- 500 g kycklingfärs
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk salt
- Asiatisk potatissallad
- 600 g potatis
- 1 liten rödlök
- 1 lime
- flingsalt
- 1 dl majonnäs
- 2 msk färsk timjan
- 0.5 kruka färsk koriander, grovt skuren (stjälk och blad)
- Glaze
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk ljus sirap eller honung
- 1 msk srirachasås
Gör så här
- Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.
- Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.
- Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.
Tips

Späd majonnäsen med lite vatten så blir den lättare att ringla.
Asiatisk potatissallad med kycklingspett
Potatissallad med glazade kycklingspett, koriander och srirachamajo.
Gör så här
- Tvätta och koka potatisen i saltat vatten. Låt kallna och skär i skivor. Skiva löken tunt och vänd runt i saften från halva limen och lite salt. Låt stå fram till servering.
- Blötlägg spetten om du använder träspett. Blanda alla ingredienser till glazen. Blanda färsen med vitlök och salt. Krama fast färsen på grillpinnar med blöta händer. Pensla med glazen och grilla eller stek tills färsspetten är genomstekta.
- Fördela potatisen på ett uppläggningsfat och strö över lite flingsalt. Ringla över majonnäs och srirachasås. Toppa med rödlök och koriander. Servera med spetten och resten av limen i klyftor.
Tips

Späd majonnäsen med lite vatten så blir den lättare att ringla.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-08
Vi tog kyckling filéer istället som vi stekte. Det var bökigt gott och jag rekommenderar. Jag tror att potatissalladen kan bli godare om man rör ner såsen med potatisen. Koriander gillar jag inte personligen så föreslår att smaka av det först innan ni tar i det.
2020-05-20
Färsen var slut i affären så vi tog kycklinglårfilé med samma kryddning och så slängde vi dem på grillen! Och den kalla potatissalladen till var också toppen!
2020-04-07
Funkade att göra utan grillspett också, då vi hade inga hemma. 😂😅 Men innan vi smakade så fattade vi inte vad vi gjorde för kycklingrätt, men sen så blev det; jaha, det är ju Tsukune! Men absolut full pott och glazen kommer att bli till nytta i sommar!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Mat ätare
2020-12-08
Vi tog kyckling filéer istället som vi stekte. Det var bökigt gott och jag rekommenderar. Jag tror att potatissalladen kan bli godare om man rör ner såsen med potatisen. Koriander gillar jag inte personligen så föreslår att smaka av det först innan ni tar i det.
Torild
2020-05-20
Färsen var slut i affären så vi tog kycklinglårfilé med samma kryddning och så slängde vi dem på grillen! Och den kalla potatissalladen till var också toppen!
Angelica
2020-04-07
Funkade att göra utan grillspett också, då vi hade inga hemma. 😂😅 Men innan vi smakade så fattade vi inte vad vi gjorde för kycklingrätt, men sen så blev det; jaha, det är ju Tsukune! Men absolut full pott och glazen kommer att bli till nytta i sommar!