Asiatisk färspanna med kål

Asiatisk färspanna med kål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Färs som steks med ingefära, vitkål och chili och toppas med knapriga jordnötter och en smaksättning med soja, honung och vitlök.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
  • 500 g fläskfärs eller kycklingfärs
  • neutral olja, till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g färsk vitkål, strimlad
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung, ljus sirap eller socker
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka koriander, grovt skuren (blad och stjälk)
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek färsen i olja i het stekpanna tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt vitlök, ingefära och chili. Stek lite till. Vänd ner kålen och rör om.
  3. Häll i vatten, fisksås, soja och honung. Låt puttra någon minut. Pressa över lime och toppa med salladslök, jordnötter och koriander. Servera med riset och extra limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2022-05-05

Jättegott och snabblagat!

Checkbox Coop

2022-02-17

Hej Bjarne, kul att du gillade färspannan, och klokt att prova sig fram om man inte vill ha för mycket smak av fisksåsen :)

Bjarne

2022-02-16

Bra recept ! 0,5 dl fisksås verkade dock lite väl mycket. Jag tog ca 1,5 msk o tyckte det räckte väl.

Checkbox Coop

2021-09-21

Hej Emma, måttet hade visst trillat bort. 2 msk ska det vara. Lycka till i köket!

Emma

2021-09-18

Vadå 2 ingefära?

Checkbox Coop

2021-09-16

Hej Frida, det stämmer :) Lycka till i köket!

Frida

2021-09-15

Hej, ska det verkligen vara 0,5 dl fisksås?

Asiatisk färspanna med kål
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g fläskfärs eller kycklingfärs
  • neutral olja, till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 200 g färsk vitkål, strimlad
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung, ljus sirap eller socker
  • 1 lime, pressad saft
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 dl jordnötter, grovhackade
  • 1 kruka koriander, grovt skuren (blad och stjälk)
  • 1 lime, i klyftor

Asiatisk färspanna med kål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(29)

Färs som steks med ingefära, vitkål och chili och toppas med knapriga jordnötter och en smaksättning med soja, honung och vitlök.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Stek färsen i olja i het stekpanna tills den är genomstekt.
  2. Tillsätt vitlök, ingefära och chili. Stek lite till. Vänd ner kålen och rör om.
  3. Häll i vatten, fisksås, soja och honung. Låt puttra någon minut. Pressa över lime och toppa med salladslök, jordnötter och koriander. Servera med riset och extra limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2022-05-05

Jättegott och snabblagat!

Checkbox Coop

2022-02-17

Hej Bjarne, kul att du gillade färspannan, och klokt att prova sig fram om man inte vill ha för mycket smak av fisksåsen :)

Bjarne

2022-02-16

Bra recept ! 0,5 dl fisksås verkade dock lite väl mycket. Jag tog ca 1,5 msk o tyckte det räckte väl.

Checkbox Coop

2021-09-21

Hej Emma, måttet hade visst trillat bort. 2 msk ska det vara. Lycka till i köket!

Emma

2021-09-18

Vadå 2 ingefära?

Checkbox Coop

2021-09-16

Hej Frida, det stämmer :) Lycka till i köket!

Frida

2021-09-15

Hej, ska det verkligen vara 0,5 dl fisksås?