Aprikos- och rödlökschutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Perfekt till buffén, ostbrickan eller för att lyxa till ditt mellanmål.

Tillagningstid: 30 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st torkade, hackade aprikoser
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1 tsk urkärnad, hackad, röd chili
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelstark värme cirka 20 minuter. Chutneyn ska koka ihop så att den får marmeladkonsistens. Låt svalna.
  2. Ta inte för mycket chili, då tar den lätt över ostarnas lite blygare smaker.

Servering

Servera chutneyn till ost och kex.

Tips

Om du använder ekologiska aprikoser kan de behöva mjukgöras; blötlägg dem i vatten några timmar innan du gör chutneyn.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssmoothie

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Enkelt morotsbröd

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Äppelbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saffransscones och fikonmarmelad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 20 st torkade, hackade aprikoser
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1 tsk urkärnad, hackad, röd chili
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Perfekt till buffén, ostbrickan eller för att lyxa till ditt mellanmål.

Tillagningstid: 30 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelstark värme cirka 20 minuter. Chutneyn ska koka ihop så att den får marmeladkonsistens. Låt svalna.
  2. Ta inte för mycket chili, då tar den lätt över ostarnas lite blygare smaker.

Servering

Servera chutneyn till ost och kex.

Tips

Om du använder ekologiska aprikoser kan de behöva mjukgöras; blötlägg dem i vatten några timmar innan du gör chutneyn.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssmoothie

Betyg
Betyg
(98)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Enkelt morotsbröd

Betyg
Betyg
(43)
Spara recept

Äppelbröd

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Saffransscones och fikonmarmelad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vattenmelonsoppa

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mango passion smoothie

Betyg
Betyg
(11)