Aprikos- och rödlökschutney

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Perfekt till buffén, ostbrickan eller för att lyxa till ditt mellanmål.

Tillagningstid: 30 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 20 st torkade, hackade aprikoser
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1 tsk urkärnad, hackad, röd chili
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelstark värme cirka 20 minuter. Chutneyn ska koka ihop så att den får marmeladkonsistens. Låt svalna.
  2. Ta inte för mycket chili, då tar den lätt över ostarnas lite blygare smaker.

Servering

Servera chutneyn till ost och kex.

Tips

Om du använder ekologiska aprikoser kan de behöva mjukgöras; blötlägg dem i vatten några timmar innan du gör chutneyn.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Äppelcalzone

(11)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffransscones och fikonmarmelad

(3)

Äppelklyftor

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Julbröd med frukt och kross

(25)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 20 st torkade, hackade aprikoser
  • 1 skalad, hackad rödlök
  • 1 tsk urkärnad, hackad, röd chili
  • 2 msk olja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl vatten

Aprikos- och rödlökschutney

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Perfekt till buffén, ostbrickan eller för att lyxa till ditt mellanmål.

Tillagningstid: 30 minuter
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelstark värme cirka 20 minuter. Chutneyn ska koka ihop så att den får marmeladkonsistens. Låt svalna.
  2. Ta inte för mycket chili, då tar den lätt över ostarnas lite blygare smaker.

Servering

Servera chutneyn till ost och kex.

Tips

Om du använder ekologiska aprikoser kan de behöva mjukgöras; blötlägg dem i vatten några timmar innan du gör chutneyn.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vattenmelonsoppa

(0)

Äppelcalzone

(11)

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Saffransscones och fikonmarmelad

(3)

Äppelklyftor

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Julbröd med frukt och kross

(25)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies