Äppelkompott med ingefära
  • Tid 20 min

Äppelkompott med ingefära

5 (1 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg äpplen
  • 1 msk finhackad gari (inlagd ingefära)
  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl vatten
Till servering
  • puffad quinoa eller kokosflingor
  • 100 g färska hallon
  • ev mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg i en kastrull med gari, honung och vatten.

  2. 2

    Låt sjuda under lock ca 5 min. Häll upp i skålar och toppa med puffad quinoa och färska hallon. Servera ev med mjölk.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Variera smaksättningen med kanel, vanilj eller kardemumma.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar