Äggsallad med rökt lax, pepparrot och dill i strut
  • Tid 15 min
  • Ugn 100º

Äggsallad med rökt lax, pepparrot och dill i strut

0 (0 betyg)

Gott som tillbehör eller mellanmål.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 100º

Ingredienser

4 portioner
  • 285 g runda mjuka tunnbröd
  • 4 ägg
  • 100 g kallrökt lax i små kuber
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl finhackad dill
  • 0.5 färskpressad citron
  • 1 krm salt (efter smak)
  • 1 krm vitpeppar (efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Snitta tunnbröden från mitten och ut. Forma strutar, fäst dem med tandpetare och torka i ugnen, ca 10 minuter.

  2. 2

    Lägg äggen i kokande vatten och koka i 8 minuter. Spola äggen i kallt vatten, skala och grovhacka.

  3. 3

    Blanda i lax och pepparrot till önskad smak. Tillsätt rikligt med hackad dill. Smaksätt med citronjuice, salt och vitpeppar.

  4. 4

    Fyll strutarna med äggsallad precis före servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar