Autogiro eller e-faktura till Coop Matkonto

Med Autogiro överförs pengar automatiskt varje månad från ditt bankkonto till ditt Coop Matkonto. E-faktura är en digital faktura som du betalar i din internetbank.

Autogiro

Du bestämmer själv vilket belopp som ska överföras. Autogirobeloppet dras den sista bankdagen i varje månad. Du ansvarar för att det finns täckning på ditt bankkonto vid dragningstillfället.

Har du ett Coop Matkonto med Kredit eller Coop Matkonto Faktura kan du om du vill, istället för ett fast belopp välja att överföra det aktuella fakturabeloppet (hela din skuld).

Fördelar med Autogiro

  • Du slipper hantera insättningar manuellt
  • Om du vill ha koll på din matbudget
  • Du slipper aviseringsavgift

Ansök om Autogiro

På Mitt Coop kan du snabbt och enkelt ansluta och ändra Autogiro med vårt elektroniska medgivandeformulär. För att beloppet ska dras via Autogiro samma månad behöver du ha anmält Autogirot innan den 10:e. Om anmälan av Autogiro sker efter detta datum kommer första dragningen utföras kommande månad.

Hur gör jag:

  1. Logga in via Mitt Coop gå till fliken Coop Matkonto.
  2. Tryck på ”Hantera kontot hos PayEx”  och gå till fliken Kontoinfo.

Vill du istället skriva ut Autogiroblanketten går det såklart bra:

Autogiromedgivande för Coop Matkonto och fullständiga villkor (pdf)

Fyll i blanketten, skriv ut och skicka till

Coop Matkonto
c/o PayEx Sverige AB
Autogiromedgivande
621 88 Visby

E-faktura

Med e-faktura får du kontoutdraget/avin digitalt till din internetbank. I internetbanken godkänner du sedan enkelt betalningen eller gör en valfri insättning till ditt Coop Matkonto.

Om du har kontotypen Coop Matkonto Kredit eller Coop Matkonto Faktura är det förvalt Lägsta belopp att betala vid betalning av e-faktura i internetbanken. Om du önskar att betala den totala skulden behöver du ändra beloppet manuellt på e-fakturan. Du hittar din kontotyp på coop.se eller på ditt kontoutdrag.

Fördelar med e-faktura

  • Ett hållbarare alternativ då du väljer bort pappersavi via post
  • Du kan se din faktura direkt i din internetbank, var du än befinner dig
  • Du slipper aviseringsavgift

Anslut e-faktura

Du ansluter e-faktura via din internetbank. I sökfältet för betalningsmottagare i e-fakturaanmälan väljer du Coop Matkonto/PayEx Sverige AB.
* Tips! Det kan vara lättare att göra i din internetbank via datorn.

Pappersavi

För dig som har Coop Matkonto och får ditt kontoutrdrag på papper hem i brevlådan tillkommer en aviavgift om 10 kr. Om du väljer att ansluta Autogiro och/eller e-faktura så utgår ingen aviavgift.

Har du frågor, kontakta Kundservice

Relaterat:

Coop Matkonto

Ett betalkort för dig som vill ha koll på matkontot när du handlar mat i Coops butiker.

Kom igång med Coop Matkonto

Har du precis ansökt om Matkonto får du ditt kort med posten om några dagar. Passa på att förbereda så att du kan börja använda kortet direkt.