ShopExpress

Om mer tid står högt upp på din önskelista ska du prova ShopExpress, Coops självscanning. Ett smart hjälpmedel som gör att du kan vinna tid när du handlar.

Du registrerar och packar dina varor samtidigt. Priset ser du i displayen på scannern. I ShopExpress-kassan betalar du direkt utan att behöva lägga upp några varor på bandet. Allt är redan klart.

ShopExpress är en kostnadsfri förmån och service för dig som är medlem. Du drar bara ditt Coop-kort för att få tillgång till en scanner. Det finns dessutom ofta speciella erbjudanden bara för dig som använder ShopExpress. Tjänsten finns i vissa Coop och Stora Coop

Du kan läsa mer om villkoren för ShopExpress i våra medlemsvillkor.

Så här handlar du med ShopExpress:

1. Dra ditt medlemskort för registrering, ta den scanner som lyser.
ShopExpress ingår i medlemskortet. Ingen registrering behöver göras.2. Först scannar du bärkassarna och placerar dem i en kundvagn. 
Först scannar du bärkassarna och placerar dem i en kundvagn. Därefter scannar och packar du dina varor allteftersom inne i butiken. Betala direkt i kassan utan att behöva lägga upp varorna på bandet.


3. Rikta scannern mot vald varas streckkod och håll in den gröna knappen.
Ett pip och en grön prick registrerar varan och priset visas i displayen tillsammans med den totala summan. En felaktig registrering tar du bort genom att scanna varan igen medan du använder ”ta bort knappen”.


4.  Frukt/grönt och godis som du köper i lösvikt packar du själv i påsar. 
Använd vågen och tryck på varans bild/text så får du en prisetikett med streckkod som du fäster på påsen och registrerar med scannern.


5. När du handlat färdigt går du till ShopExpress utcheckningen.
Ställ scannern i avsedd scannerhållare och gå därefter till kassör, eller välj att checka ut själv. Kom ihåg att ta fram ev. pantkvitto, rabatt kupong och varuautomatkuponger.


6. Dra kortet eller sätt in chippet i kortläsaren.
Följ stegen på skärmen. Kom ihåg att ta fram eventuella pantkvitton, rabattkuponger och varuautomatkuponger.

Slumpvis avstämning för din egen skull

Någon av de första gångerna du använder Shop Express kommer vi att scanna alla varor en extra gång vid utcheckningen. Detta är lika mycket för din säkerhet som för vår, så att du exempelvis inte kommer hem och upptäcker att du registrerat någon vara för mycket (vilket är det vanligaste felet). Fortsättningsvis kommer vi då och då att göra avstämningar av samma skäl som ovan. Endast medlemmar som är över 18 år kan använda tjänsten.