Jobba i butik

Vår vision på Coop är att vara den goda kraften i mat-Sverige. Varje dag arbetar vi tillsammans med våra kunder för att fortsätta vara bäst på hållbar utveckling och för att sprida matglädje och kärlek till bra råvaror och hälsosam mat.

Med butiker i hela Sverige och regionkontor runt om i landet finns det goda möjligheter att göra karriär inom Coop och många vägar att gå.

Här kan du läsa mer om regionkontoren i din närhet.

Med fler än 800 butiker finns fantastiska möjligheter för dig som vill växa - både på ett personligt och yrkemässigt plan!

Vad innebär det att jobba i butik?

Oavsett om du vill jobba som butikssäljare, säljledare, butikschef eller som tjänsteman så finns något för alla. Vi har butiker runt om i landet men ett gemensamt mål - att ha den bästa kundupplevelsen!

Frågor & svar

  • Som butikssäljare på Coop har du roliga och varierande arbetsuppgifter. Hur din arbetsdag ser ut kan variera utefter storlek på vår butik, men oavsett butiksstorlek eller ansvarsområde är en gemensam nämnare att du alltid får arbeta med kundservice och att bidra till att våra kunder får den bästa kundupplevelsen när dem besöker våra butiker!

    I en mindre butik får du vara beredd på att rycka in där det behövs hjälp och du blir snabbt expert inom butikens alla områden. På våra stormarknader har vi ett större sortiment med många livsmedelsartiklar och då är det vanligt att du arbetar på en specifik avdelning där du lär dig sortimentet och vilka varor som finns. Du kan exempelvis arbeta med kylvaror som mejeri och frys eller med våra färskvaror som på frukt- & grönt avdelningen. Du kan också få arbeta med posthantering, delikatess och kassa & självscanning. Oavsett roll får du dessutom möjligheten till att genomgå anpassade utbildningar om livet som säljare på Coop!

  • För att du ska kunna arbeta i butik och genomföra vissa arbetsuppgifter måste du ha fyllt 16 år och gått ut grundskolan. Om du jobbar som säljare kräver vi vanligtvis ingen tidigare erfarenhet, då lär vi upp dig på plats i butiken och du får även gå digitala utbildningar. Ibland kan det krävas tidigare erfarenhet för en roll, då skriver vi det i våra annonser.

    Söker du en chefstjänst med ansvar så behövs viss erfarenhet, men du får även utbildning i relevanta delar. Det viktigaste är dina personliga egenskaper och att du kan förstå och göra dig förstådd på svenska. Sedan är det en fördel om du även kan andra språk eftersom våra kunder inte bara pratar svenska.

  • Vad roligt att du är intresserad av att jobba hos oss på Coop! Förutom kollektivavtal och schyssta förmåner får du också lära känna massa fantastiska människor. Våra lediga tjänster hittar du här. Din ansökan bör innehålla ett CV där du beskriver dina tidigare erfarenheter som är relevanta för tjänsten du söker hos oss.

  • Att vara franchisetagare hos Coop är både roligt och utvecklande! Här kan du läsa mer om vårt franchisekoncept och hur det är att vara franchisetagare hos oss.