Nominera till Änglamarkspriset 2021

Vem tycker du ska vinna årets Änglamarkspris och 250 000 kronor? Nominera en person/organisation/företag som gör värdefulla insatser inom svensk miljö och ekologi.

Känner du en person/organisation/företag som gör värdefulla insatser inom svensk miljö och ekologi? Är det rentav du själv?

Änglamarkspriset föddes ur tanken om att bidra till en bättre miljö och ljusare framtid och har delats ut sedan 2002. Med priset vill vi uppmuntra och lyfta fram goda initiativ inom miljö och ekologi tillsammans med familjerna Taube, Alfredsson och Danielsson. Änglamarkspriset ges till en person, organisation eller företag som gjort särskilt värdefulla insatser inom dessa områden. Det kan vara en produkt, tjänst eller ett projekt. 

Änglamarkspriset 2021 fokuserar på ungas initiativ inom miljö och ekologi.                 

Känner du någon som brinner för hållbarhet? Som inspirerar och bidrar till att andra kan göra smarta val som främjar både hälsa, miljö och ekologi? Är det kanske rentav du själv? Vi vill ha din nominering! 

Vinnaren belönas med 250 000 kronor och utses i oktober via en digital prisutdelning. Eventuell skatt på vinsten betalas av vinnaren.  

Kriterier för nominering till Änglamarkspriset 2021: 

  • Den/de nominerade ska vara mellan 20 och 30 år. 
  • Den/de jobbar med projekt som bidrar till en mer hållbar värld med fokus på miljö och ekologi, i Sverige eller svenska projekt utomlands. 
  • Vi behöver ha nomineringen senast den 30 juni 2021.
  • Ett urval av nomineringarna väljs ut av en nomineringskommitté. Juryn väljer därefter ut tre finalister.
  • Vinnaren av dessa tre finalister röstas fram i oktober. Omröstningen i kombination med juryns val, viktas 50/50. Juryn består av representanter från Coop/KF, familjerna Taube, Alfredsson och Danielsson samt en extern representant. 
  • Prisutdelning sker i oktober.
  • Juryns beslut och resultat av omröstning går ej att överklaga . 

Nomineringsformulär

Dina personuppgifter är viktiga för oss. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på coop.se/personuppgifter. De nominerades personuppgifter behandlas endast inom ramen för nomineringskommitténs arbete att administrera tävlingen och inga personuppgifter om de nominerade publiceras eller delas med tredje part utan samtycke.