Zucchine ripiene

Zucchine ripiene

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Små färsfyllda, saftiga zucchini, lika goda varma som kalla.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
  • 8 små zucchini
  • Fyllning:
  • 200 g köttfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 100 g hackad parmaskinka
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 krm peppar
  • Sås:
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 2 finhackade morot
  • 0.25 finhackad bladselleri
  • 1 msk olivolja
  • 450 g färdig tomatsås

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Tag ut innanmätet i zucchinin exempelvis med en äppelurkärnare. Fyll zucchinin med färsen. Stek lök, morot och selleri i oljan cirka 5 minuter i en stekpanna med hög kant. Häll i tomatsåsen och rör om. Lägg ner den fyllda zucchinin i pannan.
  2. Täck pannan och låt koka cirka 40 minuter. Ös såsen över zucchinin då och då.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Zucchine ripiene
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 små zucchini
  • Fyllning:
  • 200 g köttfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 100 g hackad parmaskinka
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 krm peppar
  • Sås:
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 2 finhackade morot
  • 0.25 finhackad bladselleri
  • 1 msk olivolja
  • 450 g färdig tomatsås

Zucchine ripiene

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Små färsfyllda, saftiga zucchini, lika goda varma som kalla.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Tag ut innanmätet i zucchinin exempelvis med en äppelurkärnare. Fyll zucchinin med färsen. Stek lök, morot och selleri i oljan cirka 5 minuter i en stekpanna med hög kant. Häll i tomatsåsen och rör om. Lägg ner den fyllda zucchinin i pannan.
  2. Täck pannan och låt koka cirka 40 minuter. Ös såsen över zucchinin då och då.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!