Zucchine ripiene
  • Tid 50 min

Zucchine ripiene

0 (0 betyg)

Små färsfyllda, saftiga zucchini, lika goda varma som kalla.

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 8 små zucchini
Fyllning:
  • 200 g köttfärs
  • 100 g fläskfärs
  • 100 g hackad parmaskinka
  • 1 dl finriven parmesan
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Sås:
  • 0.5 finhackad röd lök
  • 2 finhackade morötter
  • 0.25 finhackad bladselleri
  • 1 msk olivolja
  • 450 g färdig tomatsås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Tag ut innanmätet i zucchinin exempelvis med en äppelurkärnare. Fyll zucchinin med färsen. Stek lök, morot och selleri i oljan cirka 5 minuter i en stekpanna med hög kant. Häll i tomatsåsen och rör om. Lägg ner den fyllda zucchinin i pannan.

  2. 2

    Täck pannan och låt koka cirka 40 minuter. Ös såsen över zucchinin då och då.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar