Yakiniku på lövbiff

Betyg (1-5):
3.19 (69 betyg)

Strimlad biff med ingefära, soja och sesamolja.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g fint strimlad lövbiff
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 1 msk olja
  • 10 cm fint skuren purjolök
  • Yakinikumarinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk finriven ingefära
  • Till servering:
  • 3 dl jasminris
  • 300 g kimchi (koreansk surkål)

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.
  2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.
  3. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.

Till servering

  1. Servera med jasminris och kimchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-05-04

Brukar göra detta recept med kött/vegofärs istället för lövbiff. Omåttligt populärt här hemma!

Coop

2018-12-12

Hanna - du har givetvis rätt. Vi har nu tagit bort receptet från kategorin GI. Tack för att du uppmärksammade oss på det! /Elsa, webbredaktör

Hanna

2018-12-02

Jag har svårt att se det här som GI när förslaget är att servera med jasminris. Riktigt pinsamt att läsa.

ema

2016-04-26

Fantastiskt gott, min 8-åring som inte är bra på att äta kött älskade detta och gav det högsta betyg. Mitt enda problem är vad jag skall göra med all sesamoljan. Vi kan ju tyvärr inte äta detta varje vecka.

Angelica

2016-02-08

Mycket gott! Brukar dock alltid lägga köttet i marinad minst en timme i förväg så det blir ordentligt med smak.

Hermine

2015-11-18

Riktigt gott, verkligen. Perfekt för hela familjen!<3<3<3

drvn

2015-08-08

Borde inte få kallas yakiniku.. Snarare gyudon med sesamsmak..

Johanna

2015-05-30

Smakrikt och bra sätt att tillaga lövbiff. Men kan marineras i ett par timmar för mer smak

Anita

2014-11-11

Lätt att laga, men trodde nog det skulle smaka mer. Dessutom lite tort eftersom marinaden skulle koka in

lis

2014-07-28

Var det det här du ville ha när vi skulle fira födelsedagarna?

jenny

2014-04-23

japan

Susanne

2014-03-24

Gott och enkelt, men lite för salt för mig.

Annika Grönblad

2014-02-14

Otroligt gott och enkelt hela familjen blev väldigt förtjust i detta. Vi har gjort det flera gånger sen jag hittade det på coops hemsida som en rätt till matkassen för en vecka, det var nån gång i höstas.

El Paso Furioso

2014-02-10

Shit va äckligt det här va!

Alfons

2014-01-10

Gott. Men vill man att det ska smaka mera "restaurang" så öka mängden socker.

Victoria

2013-10-17

Resultatet är: smakrikt, fräscht & supergott! :)

Anja

2013-10-14

Det här minns du väl???

Mats Erdin

2013-10-14

Gott som tusan med lite risvin till..

Sussie

2013-09-26

Gott! Wokade lite grönsaker till!

Liknande recept

Helstekt Oxfilé

(8)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g fint strimlad lövbiff
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 1 msk olja
  • 10 cm fint skuren purjolök
  • Yakinikumarinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk finriven ingefära
  • Till servering:
  • 3 dl jasminris
  • 300 g kimchi (koreansk surkål)

Yakiniku på lövbiff

Betyg (1-5):
3.19 (69 betyg)

Strimlad biff med ingefära, soja och sesamolja.

Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera köttet ca 15 min.
  2. Rosta sesamfröna i en torr, het stekpanna till fin färg. Lägg dem åt sidan.
  3. Hetta upp pannan med olja och stek köttet i omgångar tills det mesta av marinaden kokat in, ca 5 min. Lägg tillbaka allt i pannan och vänd ner purjolök och sesamfrön, stek ytterligare någon min.

Till servering

  1. Servera med jasminris och kimchi.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2019-05-04

Brukar göra detta recept med kött/vegofärs istället för lövbiff. Omåttligt populärt här hemma!

Coop

2018-12-12

Hanna - du har givetvis rätt. Vi har nu tagit bort receptet från kategorin GI. Tack för att du uppmärksammade oss på det! /Elsa, webbredaktör

Hanna

2018-12-02

Jag har svårt att se det här som GI när förslaget är att servera med jasminris. Riktigt pinsamt att läsa.

ema

2016-04-26

Fantastiskt gott, min 8-åring som inte är bra på att äta kött älskade detta och gav det högsta betyg. Mitt enda problem är vad jag skall göra med all sesamoljan. Vi kan ju tyvärr inte äta detta varje vecka.

Angelica

2016-02-08

Mycket gott! Brukar dock alltid lägga köttet i marinad minst en timme i förväg så det blir ordentligt med smak.

Hermine

2015-11-18

Riktigt gott, verkligen. Perfekt för hela familjen!<3<3<3

drvn

2015-08-08

Borde inte få kallas yakiniku.. Snarare gyudon med sesamsmak..

Johanna

2015-05-30

Smakrikt och bra sätt att tillaga lövbiff. Men kan marineras i ett par timmar för mer smak

Anita

2014-11-11

Lätt att laga, men trodde nog det skulle smaka mer. Dessutom lite tort eftersom marinaden skulle koka in

lis

2014-07-28

Var det det här du ville ha när vi skulle fira födelsedagarna?

jenny

2014-04-23

japan

Susanne

2014-03-24

Gott och enkelt, men lite för salt för mig.

Annika Grönblad

2014-02-14

Otroligt gott och enkelt hela familjen blev väldigt förtjust i detta. Vi har gjort det flera gånger sen jag hittade det på coops hemsida som en rätt till matkassen för en vecka, det var nån gång i höstas.

El Paso Furioso

2014-02-10

Shit va äckligt det här va!

Alfons

2014-01-10

Gott. Men vill man att det ska smaka mera "restaurang" så öka mängden socker.

Victoria

2013-10-17

Resultatet är: smakrikt, fräscht & supergott! :)

Anja

2013-10-14

Det här minns du väl???

Mats Erdin

2013-10-14

Gott som tusan med lite risvin till..

Sussie

2013-09-26

Gott! Wokade lite grönsaker till!

Liknande recept

Helstekt Oxfilé

(8)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies