Wrap med stekt ägg, srirachamajo och koriander

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Matig och smakrik wrap med stekt ägg, srirachamajonnäs, koriander och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 22 st
  • 4 stora tortillabröd
  • salladsblad
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 4 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander
  • Rostade solroskärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl japansk soja
  • Sesampicklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka
  • Limesås
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Gör så här

  1. Rostade solroskärnor: Lägg solroskärnorna i soja och marinera minst 30 min men gärna längre. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta torra mitt i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång under tiden.

Sesampicklad gurka:

  1. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit, sweet chilisås och sesamolja. Skär gurkan i skivor och vänd ner i lagen. Låt stå minst 30 min.

Limesås:

  1. Rör ihop havrefraiche med limeskal (endast det gröna), limesaft, vitlök och honung. Smaka av med salt.
  2. Vändstek äggen i olja, behåll gärna en krämig gula. Salta och peppra. Lägg sallad och kål på tortillabröden. Lägg på några skivor gurka och ett ägg. Ringla över limesås och sriraschasås.
  3. Toppa med solroskärnor och koriander. Vik ihop bröden och grilla ev wrapsen i en mackgrill en liten stund så brödet blir varmt.  

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Vegofärspiroger

(1)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Örtfrittata

(2)

Potatisfrittata med paprika

(17)
22 st
  • Ingredienser 22 st
  • 4 stora tortillabröd
  • salladsblad
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 4 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander
  • Rostade solroskärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 0.5 dl japansk soja
  • Sesampicklad gurka
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk ättiksprit (12 %)
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0.5 tsk sesamolja
  • 0.5 gurka
  • Limesås
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 tsk flytande honung
  • salt

Wrap med stekt ägg, srirachamajo och koriander

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Matig och smakrik wrap med stekt ägg, srirachamajonnäs, koriander och rostade solroskärnor.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rostade solroskärnor: Lägg solroskärnorna i soja och marinera minst 30 min men gärna längre. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och rosta torra mitt i ugnen ca 10 min. Rör om någon gång under tiden.

Sesampicklad gurka:

  1. Rör ihop vatten, socker, ättiksprit, sweet chilisås och sesamolja. Skär gurkan i skivor och vänd ner i lagen. Låt stå minst 30 min.

Limesås:

  1. Rör ihop havrefraiche med limeskal (endast det gröna), limesaft, vitlök och honung. Smaka av med salt.
  2. Vändstek äggen i olja, behåll gärna en krämig gula. Salta och peppra. Lägg sallad och kål på tortillabröden. Lägg på några skivor gurka och ett ägg. Ringla över limesås och sriraschasås.
  3. Toppa med solroskärnor och koriander. Vik ihop bröden och grilla ev wrapsen i en mackgrill en liten stund så brödet blir varmt.  

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(1)

Vegofärspiroger

(1)

Wokade nudlar med stekt ägg

(29)

Pizza med blomkålsbotten, ägg och mozzarella

(41)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

(3)

Örtfrittata

(2)

Potatisfrittata med paprika

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies