Wokade grönsaker med cashewnötter

Betyg (1-5):
2.75 (12 betyg)

Frisk ingefära och paprika tillsammans med stekt lök och champinjoner ger karaktär åt rätten. En nypa brunt farin ger en välkomnande sötma åt den salta sojan.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 2 klyftade gula lökar
  • 100 g skivade champinjoner
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 850 g skivad zucchini
  • 2 strimlade paprikor
  • 240 g böngroddar på burk
  • 1.5 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk brun farin eller strösocker
  • 1 krm peppar
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris, koka enligt anvisning på förpackning
  • 3 msk soja

Gör så här

  1. Rosta nötterna i stor stekpanna utan fett. Ta upp dem. Hetta upp oljan i pannan och fräs lök, svamp och ingefära ett par min. Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare ett par min.
  2. Skölj av groddarna med vatten, låt dem rinna av och blanda sedan ner dem i pannan. Rör ner buljong, vinäger, socker och nötter. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

Servering

Det här är en ganska odramatisk rätt att kombinera med vin, fylld som den är av gamla vinvänner som stekt lök och champinjoner. Paprikan och ingefäran ger en friskhet hos anrättningen som får oss att luta åt ett torrt vitt vin, men vi hade nästan lika gärna kunnat välja ett rött.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsaksbolognese

(20)

Portabello- och aubergineburgare

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk olja
  • 2 klyftade gula lökar
  • 100 g skivade champinjoner
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 850 g skivad zucchini
  • 2 strimlade paprikor
  • 240 g böngroddar på burk
  • 1.5 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk brun farin eller strösocker
  • 1 krm peppar
  • Tillbehör:
  • 3 dl ris, koka enligt anvisning på förpackning
  • 3 msk soja

Wokade grönsaker med cashewnötter

Betyg (1-5):
2.75 (12 betyg)

Frisk ingefära och paprika tillsammans med stekt lök och champinjoner ger karaktär åt rätten. En nypa brunt farin ger en välkomnande sötma åt den salta sojan.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i stor stekpanna utan fett. Ta upp dem. Hetta upp oljan i pannan och fräs lök, svamp och ingefära ett par min. Tillsätt zucchini och paprika och fräs ytterligare ett par min.
  2. Skölj av groddarna med vatten, låt dem rinna av och blanda sedan ner dem i pannan. Rör ner buljong, vinäger, socker och nötter. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören.

Servering

Det här är en ganska odramatisk rätt att kombinera med vin, fylld som den är av gamla vinvänner som stekt lök och champinjoner. Paprikan och ingefäran ger en friskhet hos anrättningen som får oss att luta åt ett torrt vitt vin, men vi hade nästan lika gärna kunnat välja ett rött.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grönsaksbolognese

(20)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies