För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Wokad kyckling, broccoli och pak choi

Betyg (1-5):
4.19 (21 betyg)

Denna wokade kyckling, så enkelt och ändå så gott, med krispiga grönsaker och het chili. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl jasminris
  • 400 g kycklingfilé
  • neutral olja, till stekning
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 400 g pak choi. i mindre bitar
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • Woksås
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 2 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda sweet chilisåsen med sojan. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen. Lyft ur pannan och stek broccoli, pak choi, vitlök, ingefära och chili. Salta och peppra.
  3. När grönsakerna fått färg, vänd ner kycklingen och såsen. Låt puttra 3–5 min. Servera med ris och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marita

2020-03-29

Jättegod wok! Möjligen tyckte jag att den var lite för mycket soja i såsen, men det är ju lätt fixat till nästa gång.

Eva-Lena

2020-02-05

Underbart god wok med asiatiska smaker. Woksåsen jättegod och enkel att göra.

Lotfor

2020-01-26

Sååå god wok med lite sting o sötma

Liknande recept

Burrito med kyckling

(18)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Piccata med ratatouille

(1)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklinglår i tomatsås

(11)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(86)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl jasminris
  • 400 g kycklingfilé
  • neutral olja, till stekning
  • 250 g broccoli, i mindre bitar
  • 400 g pak choi. i mindre bitar
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 20 g färsk ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • Woksås
  • 1.5 dl sweet chilisås
  • 2 msk kinesisk soja

Wokad kyckling, broccoli och pak choi

Betyg (1-5):
4.19 (21 betyg)

Denna wokade kyckling, så enkelt och ändå så gott, med krispiga grönsaker och het chili. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda sweet chilisåsen med sojan. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen. Lyft ur pannan och stek broccoli, pak choi, vitlök, ingefära och chili. Salta och peppra.
  3. När grönsakerna fått färg, vänd ner kycklingen och såsen. Låt puttra 3–5 min. Servera med ris och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marita

2020-03-29

Jättegod wok! Möjligen tyckte jag att den var lite för mycket soja i såsen, men det är ju lätt fixat till nästa gång.

Eva-Lena

2020-02-05

Underbart god wok med asiatiska smaker. Woksåsen jättegod och enkel att göra.

Lotfor

2020-01-26

Sååå god wok med lite sting o sötma

Liknande recept

Burrito med kyckling

(18)

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

(8)

Piccata med ratatouille

(1)

Kycklingfilé med pumpa

(2)

Hel kyckling med kimchi och apelsinglaze

(13)

Kycklingben med röd coleslaw och örtpotatis

(5)

Kycklinglår i tomatsås

(11)

Kycklinglårfilé i ugn med vitlök

(86)