Wok med kräftstjärtar

Betyg (1-5):
4.27 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 250 g vitkål
  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 360 g kräftstjärt på burk, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 msk neutral olja
  • 125 g nudlar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl cashewnötter
  • Wok-sås
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Skär vitkål, broccoli och rödlök i mindre bitar. Skölj kräftstjärtarna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda kräftstjärtarna med vitlök och sambal oelek och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek kräftstjärtarna hastigt i olja på hög värme ca 20 sek, ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop wok-såsen. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna.
  4. Stek grönsakerna tills de nästan är mjuka. Häll över såsen och vänd runt med nudlar och kräftstjärtar. Servera med torrostade nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-08-22

Kan bara hålla med föregående talare.....Mycket Gott! Rekommenderas varmt

Pernilla

2018-03-30

Mycket gott!

Liknande recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Goi Cuon

(9)

Räkcurry med citrongräs

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g vitkål
  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 360 g kräftstjärt på burk, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 msk neutral olja
  • 125 g nudlar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl cashewnötter
  • Wok-sås
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten

Wok med kräftstjärtar

Betyg (1-5):
4.27 (11 betyg)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär vitkål, broccoli och rödlök i mindre bitar. Skölj kräftstjärtarna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda kräftstjärtarna med vitlök och sambal oelek och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek kräftstjärtarna hastigt i olja på hög värme ca 20 sek, ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop wok-såsen. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna.
  4. Stek grönsakerna tills de nästan är mjuka. Häll över såsen och vänd runt med nudlar och kräftstjärtar. Servera med torrostade nötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2019-08-22

Kan bara hålla med föregående talare.....Mycket Gott! Rekommenderas varmt

Pernilla

2018-03-30

Mycket gott!

Liknande recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

(10)

Rispappersrullar med dippsås

(4)

Ljummen nudelsallad med räkor

(0)

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

(3)

Nudelsallad med räkor och mango

(33)

Goi Cuon

(9)

Räkcurry med citrongräs

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies