Wok med kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g vitkål
  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 360 g kräftstjärt på burk, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 msk neutral olja
  • 125 g nudlar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl cashewnötter
  • Wok-sås
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Skär vitkål, broccoli och rödlök i mindre bitar. Skölj kräftstjärtarna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda kräftstjärtarna med vitlök och sambal oelek och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek kräftstjärtarna hastigt i olja på hög värme ca 20 sek, ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop wok-såsen. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna.
  4. Stek grönsakerna tills de nästan är mjuka. Häll över såsen och vänd runt med nudlar och kräftstjärtar. Servera med torrostade nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2020-01-20

Väldigt gott recept! Jag la också till rivna morötter i woken samt bytte ut kräftstjärtarna mot crabstics, det blev jättebra! 5/5 stjärnor

Robert

2020-01-10

Väldigt gott. Går lika bra med jordnötter som med cashewnötter. Gillar man hetta så dubblar man mängden sambal.

Magnus

2019-08-22

Kan bara hålla med föregående talare.....Mycket Gott! Rekommenderas varmt

Pernilla

2018-03-30

Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räkcurry med citrongräs

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 250 g vitkål
  • 250 g broccoli
  • 1 rödlök
  • 360 g kräftstjärt på burk, bruttovikt
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 msk neutral olja
  • 125 g nudlar
  • 1 msk neutral olja
  • 1 dl cashewnötter
  • Wok-sås
  • 1 msk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten

Wok med kräftstjärtar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär vitkål, broccoli och rödlök i mindre bitar. Skölj kräftstjärtarna i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Blanda kräftstjärtarna med vitlök och sambal oelek och låt stå en stund. Hetta upp en stekpanna och stek kräftstjärtarna hastigt i olja på hög värme ca 20 sek, ställ åt sidan.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ihop wok-såsen. Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna.
  4. Stek grönsakerna tills de nästan är mjuka. Häll över såsen och vänd runt med nudlar och kräftstjärtar. Servera med torrostade nötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elina

2020-01-20

Väldigt gott recept! Jag la också till rivna morötter i woken samt bytte ut kräftstjärtarna mot crabstics, det blev jättebra! 5/5 stjärnor

Robert

2020-01-10

Väldigt gott. Går lika bra med jordnötter som med cashewnötter. Gillar man hetta så dubblar man mängden sambal.

Magnus

2019-08-22

Kan bara hålla med föregående talare.....Mycket Gott! Rekommenderas varmt

Pernilla

2018-03-30

Mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räkcurry med citrongräs

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Risnudelsallad med kokos- och limeräkor

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Nudelsallad med räkor och mango

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)