Vörtkuvertbröd

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 35 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 25 g smör
  • 1 påse vörtmix (kryddblandning)
  • 1 dl mörk sirap
  • 33 cl mörkt öl
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl russin
  • 5 dl rågsikt (ca 300 g)
  • 5 dl vetemjöl (ca 300 g)
  • mörk sirap att pensla med

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddor, sirap och öl. Värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av degvätskan, russin och hälften av mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min och tillsätt resten av mjölet. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i insmorda små formar eller i muffinsplåt. Låt jäsa ytterligare 45 min.
  3. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Pensla bröden med sirap direkt när de kommer från ugnen. Låt kallna i sina formar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pepparkakstopping med syltad ingefära

(56)

Chiayoghurtbägare

(13)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Sesambräck

(9)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Örtbaguetter

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 25 g smör
  • 1 påse vörtmix (kryddblandning)
  • 1 dl mörk sirap
  • 33 cl mörkt öl
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl russin
  • 5 dl rågsikt (ca 300 g)
  • 5 dl vetemjöl (ca 300 g)
  • mörk sirap att pensla med

Vörtkuvertbröd

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 35 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kryddor, sirap och öl. Värm till 37°. Smula ner jästen i en bunke eller degblandare. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Häll i resten av degvätskan, russin och hälften av mjölet lite i taget under omrörning. Arbeta degen 5 min och tillsätt resten av mjölet. Arbeta degen 5 min med maskin eller 10 min för hand. Låt degen jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela i 20 bitar. Forma till runda bollar och lägg i insmorda små formar eller i muffinsplåt. Låt jäsa ytterligare 45 min.
  3. Grädda mitt i ugnen 12–15 min. Pensla bröden med sirap direkt när de kommer från ugnen. Låt kallna i sina formar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pepparkakstopping med syltad ingefära

(56)

Chiayoghurtbägare

(13)

Knäckebröd med rosmarin

(24)

Sesambräck

(9)

Filodegsstrudel med nötter och torkad frukt

(4)

Mascarponekräm med nektariner och hallonsås

(1)

Örtbaguetter

(1)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies