Vitlöks-och chilimusslor med krispig sallad och ris

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Musslor tillsammans med chili och koriander är fantastiskt gott. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • neutral olja, att steka i
  • 250 ml passerade tomater
  • 2.5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk honung
  • 1 msk risvinäger eller 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk maizena (utblandat i vatten)
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • salt
  • Kryddpasta
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 röda chili, urkärnade
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk fisksås
  • Till servering
  • 1.5 dl jasminris
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • gemsallad eller isbergssallad

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Lägg musslorna i rikligt med kallt vatten i ca 20 min, byt gärna vatten någon gång under tiden. Ta upp musslorna, skrubba skalen och ta bort ev skägg. Släng de musslor som är trasiga eller öppna.
  2. Mixa alla ingredienser till kryddpastan till en slät massa. Häll olja i en vid stekpanna eller kastrull med lock. Fräs kryddpastan ett par minuter under omrörning tills den blir lite mörkare i färgen.
  3. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongtärning, honung, vinäger och soja. Låt koka ihop till en sås och smaka av med salt. Vänd ner musslorna i såsen. Höj värmen och sätt på locket. Låt puttra i ett par minuter. Rör om, ta upp musslorna och lägg dem på ett fat. Nu ska musslorna ha öppnat sig. Släng de som ev inte öppnat sig.
  4. Tillsätt maizena i den kvarvarande såsen i pannan under omrörning. Rör ner smör. Dra kastrullen från värmen. Vispa ett ägg lätt med en gaffel och tillsätt det. Smaka av med salt och häll såsen över musslorna. Toppa med salladslök och koriander. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-02-02

Så gott!! Använde inte Maizena i såsen och gjorde blomkålris istf vanligt ris.

Liknande recept

Tagliatelle med vitlök och kräftstjärtar

(1)

Vitlöksgratinerade musslor

(46)

Grillade kungsräkor

(7)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • neutral olja, att steka i
  • 250 ml passerade tomater
  • 2.5 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk honung
  • 1 msk risvinäger eller 0,5 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk maizena (utblandat i vatten)
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • salt
  • Kryddpasta
  • 1 gul lök, grovt hackad
  • 4 vitlöksklyftor
  • 5 röda chili, urkärnade
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk fisksås
  • Till servering
  • 1.5 dl jasminris
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 3 salladslökar, strimlade
  • gemsallad eller isbergssallad

Vitlöks-och chilimusslor med krispig sallad och ris

Betyg (1-5):
5 (2 betyg)

Musslor tillsammans med chili och koriander är fantastiskt gott. Recept av Lisa Lemke

Tillagningstid: 25 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen. Lägg musslorna i rikligt med kallt vatten i ca 20 min, byt gärna vatten någon gång under tiden. Ta upp musslorna, skrubba skalen och ta bort ev skägg. Släng de musslor som är trasiga eller öppna.
  2. Mixa alla ingredienser till kryddpastan till en slät massa. Häll olja i en vid stekpanna eller kastrull med lock. Fräs kryddpastan ett par minuter under omrörning tills den blir lite mörkare i färgen.
  3. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongtärning, honung, vinäger och soja. Låt koka ihop till en sås och smaka av med salt. Vänd ner musslorna i såsen. Höj värmen och sätt på locket. Låt puttra i ett par minuter. Rör om, ta upp musslorna och lägg dem på ett fat. Nu ska musslorna ha öppnat sig. Släng de som ev inte öppnat sig.
  4. Tillsätt maizena i den kvarvarande såsen i pannan under omrörning. Rör ner smör. Dra kastrullen från värmen. Vispa ett ägg lätt med en gaffel och tillsätt det. Smaka av med salt och häll såsen över musslorna. Toppa med salladslök och koriander. Servera med ris och sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helena

2018-02-02

Så gott!! Använde inte Maizena i såsen och gjorde blomkålris istf vanligt ris.

Liknande recept

Tagliatelle med vitlök och kräftstjärtar

(1)

Vitlöksgratinerade musslor

(46)

Grillade kungsräkor

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies