Vindaloocurry

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Hetta till köttet ordentligt. Låt inte marinadens långa ingredienslista skrämma dig. Vindaloon har allt man kan kräva av en riktig curry.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 600 g strimlat fläskkött
  • Marinad:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 5 tsk mald koriander
  • 3 tsk mald mald spiskummin
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald nejlika
  • 2 cm kanelstång
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 röd chili, urkärnad, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1.5 dl hett vatten
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor med vitlök och vinäger till marinaden. Lägg det strimlade köttet i en skål, blanda med marinaden, täck över och låt stå svalt ett dygn. Rör om ett par gånger under tiden. Hetta upp oljan och stek senapsfröna cirka 1 minut. Lägg i chilin och lök samt kött med marinad. Häll på vattnet och koka, cirka 20 minuter tills köttet är färdigt. Servera med basmatiris, sallad och popadums.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sättpotaten

2018-08-11

Intressant "vindaloo", utan tomater!?! Tillsätt gärna en burk krossade tomater att puttra med de 20 minuterna (gärna 10-20 minuter till). Kryddblandning blir väldigt torr, häll gärna hälften av oljan i marinaden eftersom aromerna träder fram bättre då. Och skippa curryn, för de andra kryddorna tillsammans är ju just curry (= kryddblandning). Och för den late och för den som inte har alla kryddorna hemma finns det färdig vindaloocurryblandning.

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Karibisk köttgryta

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Krassesoppa

(0)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g strimlat fläskkött
  • Marinad:
  • 2 tsk paprikapulver
  • 5 tsk mald koriander
  • 3 tsk mald mald spiskummin
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald nejlika
  • 2 cm kanelstång
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 1 röd chili, urkärnad, strimlad
  • 1 gul lök, hackad
  • 1.5 dl hett vatten
  • 1 tsk salt

Vindaloocurry

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Hetta till köttet ordentligt. Låt inte marinadens långa ingredienslista skrämma dig. Vindaloon har allt man kan kräva av en riktig curry.

8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla kryddor med vitlök och vinäger till marinaden. Lägg det strimlade köttet i en skål, blanda med marinaden, täck över och låt stå svalt ett dygn. Rör om ett par gånger under tiden. Hetta upp oljan och stek senapsfröna cirka 1 minut. Lägg i chilin och lök samt kött med marinad. Häll på vattnet och koka, cirka 20 minuter tills köttet är färdigt. Servera med basmatiris, sallad och popadums.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sättpotaten

2018-08-11

Intressant "vindaloo", utan tomater!?! Tillsätt gärna en burk krossade tomater att puttra med de 20 minuterna (gärna 10-20 minuter till). Kryddblandning blir väldigt torr, häll gärna hälften av oljan i marinaden eftersom aromerna träder fram bättre då. Och skippa curryn, för de andra kryddorna tillsammans är ju just curry (= kryddblandning). Och för den late och för den som inte har alla kryddorna hemma finns det färdig vindaloocurryblandning.

Liknande recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(12)

Karibisk köttgryta

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Krassesoppa

(0)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Köttgryta med ingefärssmak

(20)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies