Viltskav

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.23 (31 betyg)

Vilt i en krämig sås med svamp och bär tillsammans med potatismos.

3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g fryst ren-, älg-, eller viltskav
  • 200 g trattkantareller, kantareller eller champinjoner
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 1 msk outspädd vinbärssaft eller gelé
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 5 st mortlade torkade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 dl lingon

Gör så här

  1. Borsta svampen, skär den ev i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort.
  2. Tillsätt fettet, lägg i skav och lök och fräs alltsammans tills skavet fått en stekyta. Salta och peppra.
  3. Tillsätt crème fraiche eller grädde, vinbärssaft eller gelé, vatten och buljong eller fond, enbär, timjan och soja. Låt allt småputtra några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör i lingonen.

Servering

Servera med potatismos, ris, kokt potatis eller pasta och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



clt

2013-10-22

helt ok...

Liknande recept

Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Caesarsallad på ogräs med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskfilépasta

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Cevapcici med morotstsatsiki

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kåldolmar med lingon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(183)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 240 g fryst ren-, älg-, eller viltskav
  • 200 g trattkantareller, kantareller eller champinjoner
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 1 msk outspädd vinbärssaft eller gelé
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 5 st mortlade torkade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 dl lingon

Viltskav

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.23 (31 betyg)

Vilt i en krämig sås med svamp och bär tillsammans med potatismos.

3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta svampen, skär den ev i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort.
  2. Tillsätt fettet, lägg i skav och lök och fräs alltsammans tills skavet fått en stekyta. Salta och peppra.
  3. Tillsätt crème fraiche eller grädde, vinbärssaft eller gelé, vatten och buljong eller fond, enbär, timjan och soja. Låt allt småputtra några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör i lingonen.

Servering

Servera med potatismos, ris, kokt potatis eller pasta och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



clt

2013-10-22

helt ok...

Liknande recept

Spara recept

Älgköttbullar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Caesarsallad på ogräs med bacon

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskfilépasta

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gormetrulle

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Cevapcici med morotstsatsiki

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Kåldolmar med lingon

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Marockanska blandfärsbiffar med sötpotatis och persiljeyoghurt

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

Betyg
Betyg
(183)