För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Viltskav

Betyg (1-5):
3.27 (30 betyg)

Vilt i en krämig sås med svamp och bär tillsammans med potatismos.

3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g fryst ren-, älg-, eller viltskav
  • 200 g trattkantareller, kantareller eller champinjoner
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 1 msk outspädd vinbärssaft eller gelé
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 5 st mortlade torkade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 dl lingon

Gör så här

  1. Borsta svampen, skär den ev i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort.
  2. Tillsätt fettet, lägg i skav och lök och fräs alltsammans tills skavet fått en stekyta. Salta och peppra.
  3. Tillsätt crème fraiche eller grädde, vinbärssaft eller gelé, vatten och buljong eller fond, enbär, timjan och soja. Låt allt småputtra några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör i lingonen.

Servering

Servera med potatismos, ris, kokt potatis eller pasta och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



clt

2013-10-22

helt ok...

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Snabblagad biff Stroganoff

(13)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Caesarsallad på ogräs med bacon

(2)

Älgköttbullar

(15)

Kebab

(26)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Köttfärssås och spagetti

(99)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 240 g fryst ren-, älg-, eller viltskav
  • 200 g trattkantareller, kantareller eller champinjoner
  • 1 rödlök eller gul lök
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 dl crème fraiche eller grädde
  • 1 msk outspädd vinbärssaft eller gelé
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 5 st mortlade torkade enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk soja
  • 0.5 dl lingon

Viltskav

Betyg (1-5):
3.27 (30 betyg)

Vilt i en krämig sås med svamp och bär tillsammans med potatismos.

3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta svampen, skär den ev i mindre bitar. Lägg svampen i en stekpanna och låt det mesta av vätskan koka bort.
  2. Tillsätt fettet, lägg i skav och lök och fräs alltsammans tills skavet fått en stekyta. Salta och peppra.
  3. Tillsätt crème fraiche eller grädde, vinbärssaft eller gelé, vatten och buljong eller fond, enbär, timjan och soja. Låt allt småputtra några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör i lingonen.

Servering

Servera med potatismos, ris, kokt potatis eller pasta och en sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



clt

2013-10-22

helt ok...

Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(183)

Snabblagad biff Stroganoff

(13)

Lövbiffstortilla med chipotledressing

(4)

Caesarsallad på ogräs med bacon

(2)

Älgköttbullar

(15)

Kebab

(26)

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(9)

Köttfärssås och spagetti

(99)