Viltgryta med sidfläsk och syltlök

Betyg (1-5):
2.73 (56 betyg)

En mustig gryta med härlig smak av vilt kryddad med sidfläsk och rött vin.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 20 st
  • 1 kg grytbitar av viltkött
  • 4 msk smör
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g tärnat sidfläsk
  • 3 msk viltkrydda
  • 5 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 100 g tärnad rotselleri
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn
  • 1 msk vitpepparkorn

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med hälften av smöret och lägg dem åt sidan. Bryn lök, vitlök, tomatpuré, sidfläsk och viltkrydda i pannan cirka 5 minuter.
  2. Lägg alltsammans i en gryta och tillsätt vin, vatten, fond och rotselleri. Salta och peppra.
  3. Lägg på locket och koka på låg värme 1 timme tills köttet är riktigt mört. Tillsätt syltlök och låt grytan vila cirka 10 minuter.

Servering

  1. Servera med kokt potatis och rårörda lingon och garnera eventuellt med färsk timjan.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

Tips

Det går utmärkt att koka grytan i ugnen i 150°. Räkna med att det då tar ytterligare en timme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Matkassens caesarsallad

(30)
20 st
  • Ingredienser 20 st
  • 1 kg grytbitar av viltkött
  • 4 msk smör
  • 1 strimlad gul lök
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 150 g tärnat sidfläsk
  • 3 msk viltkrydda
  • 5 dl rött vin
  • 2 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • 100 g tärnad rotselleri
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • Viltkrydda:
  • 10 torkade enbär
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 tsk torkad timjan
  • 5 kryddpepparkorn
  • 10 rosépepparkorn
  • 1 msk vitpepparkorn

Viltgryta med sidfläsk och syltlök

Betyg (1-5):
2.73 (56 betyg)

En mustig gryta med härlig smak av vilt kryddad med sidfläsk och rött vin.

Tillagningstid: 10 minuter + 1 timme
Ugnstemperatur:150º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn grytbitarna i omgångar i en stekpanna med hälften av smöret och lägg dem åt sidan. Bryn lök, vitlök, tomatpuré, sidfläsk och viltkrydda i pannan cirka 5 minuter.
  2. Lägg alltsammans i en gryta och tillsätt vin, vatten, fond och rotselleri. Salta och peppra.
  3. Lägg på locket och koka på låg värme 1 timme tills köttet är riktigt mört. Tillsätt syltlök och låt grytan vila cirka 10 minuter.

Servering

  1. Servera med kokt potatis och rårörda lingon och garnera eventuellt med färsk timjan.

Viltkrydda

  1. Blanda alla ingredienser med en mixerstav eller en mortel. Spara i en burk med lock för höstens alla vilträtter.

Tips

Det går utmärkt att koka grytan i ugnen i 150°. Räkna med att det då tar ytterligare en timme.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(174)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(2)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(8)

Lingonmarinerad fläskkarré

(2)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Matkassens caesarsallad

(30)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies