Vildsvinsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.15 (20 betyg)

Gryta på vildsvin med aprikoser, nötter och russin. En gryta med smaker som gör sig väldigt bra ihop!

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.25 kg vildsvinskarré
  • 3 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 9 dl köttbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 6 lagerblad
  • 4 msk timjan i kvist
  • 10 vitlöksklyftor
  • 8 schalottenlökar i skivor
  • 1 dl skållade cashewnötter eller sötmandel
  • 150 g delade torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 3 msk majsena (+0,5 dl vatten per 3 msk majsena)
  • 1.4 kg kokta och skalade mandelpotatisar
  • 1 dl persilja eller timjan (eller annan valfri ört)

Gör så här

  1. Tärna karrén i 2 centimeter stora bitar. Bryn dem i omgångar i 2 matskedar smör och lägg över i en gryta. Tillsätt salt, tomatpuré, vin och buljong, koka upp och skumma. Lägg i kryddorna och sjud på svag värme cirka 15 minuter.
  2. Fräs lökar, nötter eller mandel, aprikoser och russin i resten av fettet och lägg allt i grytan.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Dela potatisen i mindre bitar och blanda ner dem och örterna och sjud tills potatisen är genomvarm, cirka 2 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa Nilsson

2012-09-30

Fantastiskt gott! Massor med smak och lättlagat. Kommer att laga igen kanske med högrev eller älg.

Liknande recept

Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kassler med ananas och ost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.25 kg vildsvinskarré
  • 3 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl rödvin
  • 9 dl köttbuljong
  • 0.5 tsk peppar
  • 6 lagerblad
  • 4 msk timjan i kvist
  • 10 vitlöksklyftor
  • 8 schalottenlökar i skivor
  • 1 dl skållade cashewnötter eller sötmandel
  • 150 g delade torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 3 msk majsena (+0,5 dl vatten per 3 msk majsena)
  • 1.4 kg kokta och skalade mandelpotatisar
  • 1 dl persilja eller timjan (eller annan valfri ört)

Vildsvinsgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.15 (20 betyg)

Gryta på vildsvin med aprikoser, nötter och russin. En gryta med smaker som gör sig väldigt bra ihop!

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tärna karrén i 2 centimeter stora bitar. Bryn dem i omgångar i 2 matskedar smör och lägg över i en gryta. Tillsätt salt, tomatpuré, vin och buljong, koka upp och skumma. Lägg i kryddorna och sjud på svag värme cirka 15 minuter.
  2. Fräs lökar, nötter eller mandel, aprikoser och russin i resten av fettet och lägg allt i grytan.
  3. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter. Dela potatisen i mindre bitar och blanda ner dem och örterna och sjud tills potatisen är genomvarm, cirka 2 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lisa Nilsson

2012-09-30

Fantastiskt gott! Massor med smak och lättlagat. Kommer att laga igen kanske med högrev eller älg.

Liknande recept

Spara recept

Plommonspäckad fläskkarré

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Biffsallad med melon och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kassler med ananas och ost

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Enkla köttbullar med sirapsstekt savoykål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Kryddiga honungsribs

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Marinerad biff med mango

Betyg
Betyg
(9)