
Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g vildsvinsfärs eller nötfärs
- 0.5 dl grädde eller mjölk
- 2 ägg
- 2 msk ströbröd
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Fyllning:
- 2 liter färsk skogssvamp t ex kantareller
- 1 liten finhackad gul lök
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 dl finhackad persilja
- 0.5 tsk salt
- Jordärtskocksgratäng:
- 1 kg tunt skivad potatis
- 0.5 kg tunt skivad jordärtskocka
- 1 tunt skivad gul lök
- 4.5 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 4 pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk svartpeppar
- 1.5 tsk salt
- Sås:
- 4 finhackade schalottenlökar
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk rosépepparkorn
- 10 svartpepparkorn
- 5 kryddpepparkorn
- 2 lagerblad
- 5 enbär
- 3 msk smör
- 1 dl Calvados
- 3 dl grädde
- 1.5 msk vilt- eller oxfond
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Gratängen: Lägg potatis, jordärtskockor och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
Färsen:
- Blanda grädde och ägg till färsen i en bunke. Rör ner ströbröd. Låt svälla 5 min. Blanda varsamt ner färs, salt och peppar
Fyllning:
- Stek svamp och lök i smör med salt och peppar tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.
- Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på plastfolie på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Dela rullen i 2 delar och lägg i limpformar med skarven nedåt. Går även bra att lägga hela rullen i en ugnsform eller djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 35 min.
Sås:
- Stek lök, vitlök, peppar, lagerblad och enbär i smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Stäng av köksfläkten och dra pannan åt sidan. Häll på calvados och tänd på med en tändsticka. Låt lågorna brinna ut. Häll i grädde och fond. Låt sjuda 10 min. Servera färsrullen med alla tillbehör
Tips

Allt går att förbereda. Men grädda rullen strax innan servering.
Liknande recept
Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Gratängen: Lägg potatis, jordärtskockor och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.
Färsen:
- Blanda grädde och ägg till färsen i en bunke. Rör ner ströbröd. Låt svälla 5 min. Blanda varsamt ner färs, salt och peppar
Fyllning:
- Stek svamp och lök i smör med salt och peppar tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.
- Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på plastfolie på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Dela rullen i 2 delar och lägg i limpformar med skarven nedåt. Går även bra att lägga hela rullen i en ugnsform eller djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 35 min.
Sås:
- Stek lök, vitlök, peppar, lagerblad och enbär i smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Stäng av köksfläkten och dra pannan åt sidan. Häll på calvados och tänd på med en tändsticka. Låt lågorna brinna ut. Häll i grädde och fond. Låt sjuda 10 min. Servera färsrullen med alla tillbehör
Tips

Allt går att förbereda. Men grädda rullen strax innan servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-13
Jätte smarrigt, rekommenderas! :-) Jag la i lite Västerbottenost också, passade utmärkt.
2019-07-14
Oj oj oj, så gott! Vi hade ingen calvados utan tog konjak till flambering, vi tillförde ett hackat äpple i såsen. Magisk gott.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Sofia
2020-12-13
Jätte smarrigt, rekommenderas! :-) Jag la i lite Västerbottenost också, passade utmärkt.
Anni
2019-07-14
Oj oj oj, så gott! Vi hade ingen calvados utan tog konjak till flambering, vi tillförde ett hackat äpple i såsen. Magisk gott.