Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg (1-5):
3.34 (32 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 27 st
  • 600 g vildsvinsfärs eller nötfärs
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fyllning:
  • 2 liter färsk skogssvamp t ex kantareller
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl finhackad persilja
  • Jordärtskocksgratäng:
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 0.5 kg tunt skivad jordärtskocka
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 4.5 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • Sås:
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 enbär
  • 3 msk smör
  • 1 dl Calvados
  • 3 dl grädde
  • 1.5 msk vilt- eller oxfond

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gratängen: Lägg potatis, jordärtskockor och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.

Färsen:

  1. Blanda grädde och ägg till färsen i en bunke. Rör ner ströbröd. Låt svälla 5 min. Blanda varsamt ner färs, salt och peppar

Fyllning:

  1. Stek svamp och lök i smör med salt och peppar tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.
  2. Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på plastfolie på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Dela rullen i 2 delar och lägg i limpformar med skarven nedåt. Går även bra att lägga hela rullen i en ugnsform eller djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 35 min.

Sås:

  1. Stek lök, vitlök, peppar, lagerblad och enbär i smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Stäng av köksfläkten och dra pannan åt sidan. Häll på calvados och tänd på med en tändsticka. Låt lågorna brinna ut. Häll i grädde och fond. Låt sjuda 10 min. Servera färsrullen med alla tillbehör

Tips

Allt går att förbereda. Men grädda rullen strax innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anni

2019-07-14

Oj oj oj, så gott! Vi hade ingen calvados utan tog konjak till flambering, vi tillförde ett hackat äpple i såsen. Magisk gott.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Bowl med sashimilax

(3)
27 st
  • Ingredienser 27 st
  • 600 g vildsvinsfärs eller nötfärs
  • 0.5 dl grädde eller mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Fyllning:
  • 2 liter färsk skogssvamp t ex kantareller
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl finhackad persilja
  • Jordärtskocksgratäng:
  • 1 kg tunt skivad potatis
  • 0.5 kg tunt skivad jordärtskocka
  • 1 tunt skivad gul lök
  • 4.5 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpeppar
  • Sås:
  • 4 finhackade schalottenlökar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 5 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 5 enbär
  • 3 msk smör
  • 1 dl Calvados
  • 3 dl grädde
  • 1.5 msk vilt- eller oxfond

Vildsvinsfärsrulle med kantarellfyllning

Betyg (1-5):
3.34 (32 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Gratängen: Lägg potatis, jordärtskockor och lök i en ugnssäker form. Blanda grädde, mjölk, vitlök, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 50 min.

Färsen:

  1. Blanda grädde och ägg till färsen i en bunke. Rör ner ströbröd. Låt svälla 5 min. Blanda varsamt ner färs, salt och peppar

Fyllning:

  1. Stek svamp och lök i smör med salt och peppar tills vätskan har försvunnit. Ställ åt sidan och blanda ner persilja.
  2. Bred ut färsblandningen i en ca 1,5 cm tjock rektangel på plastfolie på köksbänken. Fördela svampfyllningen över färsen och rulla ihop som en rulltårta. Dela rullen i 2 delar och lägg i limpformar med skarven nedåt. Går även bra att lägga hela rullen i en ugnsform eller djup plåt. Grädda i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 35 min.

Sås:

  1. Stek lök, vitlök, peppar, lagerblad och enbär i smör i en stekpanna tills löken mjuknat. Stäng av köksfläkten och dra pannan åt sidan. Häll på calvados och tänd på med en tändsticka. Låt lågorna brinna ut. Häll i grädde och fond. Låt sjuda 10 min. Servera färsrullen med alla tillbehör

Tips

Allt går att förbereda. Men grädda rullen strax innan servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anni

2019-07-14

Oj oj oj, så gott! Vi hade ingen calvados utan tog konjak till flambering, vi tillförde ett hackat äpple i såsen. Magisk gott.

Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(175)

Bowl med sashimilax

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies