Vietnamesiska vårrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (37 betyg)

Krispiga vårrullar fyllda med nudlar, svamp, färs och räkor. Många rullar blir det, och tur är väl det för de är försvinnande goda.

Tillagningstid: 30 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 ägg
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 40 rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Koka nudlarna i vatten cirka 5 minuter, låt rinna av och skär dem i cirka 2 cm långa bitar.
  2. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra.
  3. Blötlägg rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp pappren och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
  4. Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.

Servering

Servera med Nuoc Cham dipsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mikael håkanson

2014-04-05

jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 100 g risnudlar
  • 10 finhackade shiitake svampar
  • 300 g fläskfärs
  • 100 g skalade, finhackade räkor
  • 200 g hackade böngroddar
  • 2 finhackade gula lökar
  • 3 ägg
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 40 rispapper
  • 1 ägg, bara vitan, till pensling
  • 75 cl jordnötsolja till fritering
  • 0.5 krm salt

Vietnamesiska vårrullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.46 (37 betyg)

Krispiga vårrullar fyllda med nudlar, svamp, färs och räkor. Många rullar blir det, och tur är väl det för de är försvinnande goda.

Tillagningstid: 30 minuter
40 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna i vatten cirka 5 minuter, låt rinna av och skär dem i cirka 2 cm långa bitar.
  2. Blanda nudlarna med svampen i en bunke. Blanda ner färs, räkor, böngroddar, lök och ägg. Salta och peppra.
  3. Blötlägg rispapper, storlek 15x15 cm i vatten. Ta upp pappren och fördela fyllningen. Vik över kanterna och rulla ihop. Fäst ytterligare med äggvita.
  4. Hetta upp olja till 180º i en kastrull och fritera rullarna tills de flyter upp till ytan. Låt dem rinna av.

Servering

Servera med Nuoc Cham dipsås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



mikael håkanson

2014-04-05

jättegott med bladsallad att rulla in dem med. sedan doppar man dem i fischsås(thailändsk)och äter dem med händerna.

Liknande recept

Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttbullar i baconknyten

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Köttbullar med parmaskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)