Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Kycklingfärsen har kryddats med bland annat ingefära, vitlök och fisksås vilket ger den vietnamesiska touchen. Till spetten serveras en fräsch rissallad och en pikant dippsås!

Tillagningstid: 40 min + minst 1 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kycklingspett:
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk grovt mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja, till grillning
  • Rissallad:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 70 g färsk spenat
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 salladslök, strimlad

Gör så här

  1. Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredienserna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 tim men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

Rissallad:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 min. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  1. Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dippsåsen och riset.

Servering

Forma till små biffar och servera i alladsblad. Krispigt gott att doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2017-07-20

Mycket gott! Jag formade färsen som järpar och sesamfrö på. Stekte dem i ugnen. Dippsåsen är underbart god.

Paula

2017-07-17

istället för spett stekte jag små köttbullar, vände dem i sesamfrö innan stekning. dipsåsen är jättegod

Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)
23 st
  • Kycklingspett:
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk grovt mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja, till grillning
  • Rissallad:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 70 g färsk spenat
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 salladslök, strimlad

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg (1-5):
4.56 (9 betyg)

Kycklingfärsen har kryddats med bland annat ingefära, vitlök och fisksås vilket ger den vietnamesiska touchen. Till spetten serveras en fräsch rissallad och en pikant dippsås!

Tillagningstid: 40 min + minst 1 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredienserna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 tim men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

Rissallad:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 min. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  1. Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dippsåsen och riset.

Servering

Forma till små biffar och servera i alladsblad. Krispigt gott att doppa i dippsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marie-Louise

2017-07-20

Mycket gott! Jag formade färsen som järpar och sesamfrö på. Stekte dem i ugnen. Dippsåsen är underbart god.

Paula

2017-07-17

istället för spett stekte jag små köttbullar, vände dem i sesamfrö innan stekning. dipsåsen är jättegod

Liknande recept

Grillad kyckling med parmesankräm

(2)

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

(4)

Citron- och saffranskyckling

(6)

Indisk grillad kyckling med selleriraita

(8)

Lasagne med kyckling, tomat, gröna oliver och halloumi

(61)

Ugnsstekt kyckling med tagliatelle och rucolapesto

(8)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies