Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Kycklingfärsen har kryddats med bland annat ingefära, vitlök och fisksås vilket ger den vietnamesiska touchen. Till spetten serveras en fräsch rissallad och en pikant dippsås!

Tillagningstid: 40 min + minst 1 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Kycklingspett:
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk grovt mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja, till grillning
  • Rissallad:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 70 g färsk spenat
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 salladslök, strimlad

Gör så här

  1. Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredienserna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 tim men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

Rissallad:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 min. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dippsåsen och riset.

Servering

Forma till små biffar och servera i alladsblad. Krispigt gott att doppa i dippsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johann

2020-10-22

Är säkert jättegott, men...... Basmatiris finns inte ens att köpa här i Vietnam förutom i specialaffärer. Det gäller även ströbrödet. Men just basmatiriset är ingen smak som jag iaf associerar med vietnamesisk mat. Och när jag och min fru beställer Indisk mat så brukar hon beställa utan ris och kokar istället eget. För hon och andra Vietnameser gillar helt enkelt inte Basmatiris... hahaha. Så för att vara autentisk, så skulle jag byta mot ett vanligt vitt ris istället.

Nina

2020-09-19

Super god och fantastiske smakar

Jen

2020-03-31

Jättebra recept! Bytte sockerärtor mot sojabönor och spenat mot söt thaibasilika, samt lade till hackad gurka utan kärnhus.

Marie-Louise

2017-07-20

Mycket gott! Jag formade färsen som järpar och sesamfrö på. Stekte dem i ugnen. Dippsåsen är underbart god.

Paula

2017-07-17

istället för spett stekte jag små köttbullar, vände dem i sesamfrö innan stekning. dipsåsen är jättegod

Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • Kycklingspett:
  • 500 g kycklingfärs
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 gul lök, grovriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk grovt mortlad svartpeppar
  • 1 msk rapsolja, till grillning
  • Rissallad:
  • 3 dl basmatiris
  • 1 knipplök, strimlad
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 150 g sockerärter, strimlade
  • 70 g färsk spenat
  • Dippsås:
  • 1 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 4 msk strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 salladslök, strimlad

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Kycklingfärsen har kryddats med bland annat ingefära, vitlök och fisksås vilket ger den vietnamesiska touchen. Till spetten serveras en fräsch rissallad och en pikant dippsås!

Tillagningstid: 40 min + minst 1 tim i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kycklingspett: Blanda färsen med resten av ingredienserna och trä upp på blötlagda träspett. Låt vila i kylen minst 1 tim men gärna längre. Pensla med olja och grilla tills färsspetten är genomstekta.

Rissallad:

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Fräs lök och ingefära i olja. Tillsätt sockerärter och fräs ytterligare 1 min. Vänd runt riset med sockerärterna och spenat.

Dippsås

  1. Blanda alla ingredienserna till dippsåsen och rör om tills sockret löst sig. Servera spetten med dippsåsen och riset.

Servering

Forma till små biffar och servera i alladsblad. Krispigt gott att doppa i dippsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johann

2020-10-22

Är säkert jättegott, men...... Basmatiris finns inte ens att köpa här i Vietnam förutom i specialaffärer. Det gäller även ströbrödet. Men just basmatiriset är ingen smak som jag iaf associerar med vietnamesisk mat. Och när jag och min fru beställer Indisk mat så brukar hon beställa utan ris och kokar istället eget. För hon och andra Vietnameser gillar helt enkelt inte Basmatiris... hahaha. Så för att vara autentisk, så skulle jag byta mot ett vanligt vitt ris istället.

Nina

2020-09-19

Super god och fantastiske smakar

Jen

2020-03-31

Jättebra recept! Bytte sockerärtor mot sojabönor och spenat mot söt thaibasilika, samt lade till hackad gurka utan kärnhus.

Marie-Louise

2017-07-20

Mycket gott! Jag formade färsen som järpar och sesamfrö på. Stekte dem i ugnen. Dippsåsen är underbart god.

Paula

2017-07-17

istället för spett stekte jag små köttbullar, vände dem i sesamfrö innan stekning. dipsåsen är jättegod

Liknande recept

Spara recept

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Sommarmarinerade kycklingfiléer

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ugnsstekta kycklingklubbor och grönsaker med stora vita bönor

Betyg
Betyg
(78)
Spara recept

Grillade kycklingben med selleriraita

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kycklingspett med hummus

Betyg
Betyg
(11)