Vegopiccata med parmesan och tomat

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine eller zucchini
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
  3. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(3)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Gröna ärtbiffar med mynta och citron

(4)

Couscouspanna med fisk

(11)

Zucchinifritters med bulgursallad

(15)

Wraps med bön- och quinoasallad

(6)

Rödkålsdolmar

(0)

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(5)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine eller zucchini
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vegopiccata med parmesan och tomat

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
  3. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Falafel-bowl med tomat- och bulgursallad

(3)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Gröna ärtbiffar med mynta och citron

(4)

Couscouspanna med fisk

(11)

Zucchinifritters med bulgursallad

(15)

Wraps med bön- och quinoasallad

(6)

Rödkålsdolmar

(0)

Kryddig quinoa med torsk i tomatsås

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies