Vegopiccata med parmesan och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine eller zucchini
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
  3. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2020-01-29

Väldigt gott, såsen är fantastisk.

Liknande recept

Spara recept

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Matvete-otto med sparris och zucchini

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Höstgryta med korv

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl couscous
  • 450 g aubergine eller zucchini
  • 2 ägg
  • 75 g parmesanost, finriven
  • olivolja, till stekning
  • Tomatsås
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar

Vegopiccata med parmesan och tomat

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Supergod vegetarisk piccata med aubergine som serveras till en smakrik tomatsås.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Skär auberginen i 1 cm tjocka skivor och lägg ut på en skär- bräda. Salta och låt vila ca 10 min så att de släpper vätska.

Tomatsås:

  1. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Häll i krossade tomater, socker, oregano, salt och peppar. Låt puttra ca 10 min. Mixa till en slät sås med mixerstav.
  2. Vispa lätt ihop ägg och parmesan. Torka aubergineskivorna torra och doppa i smeten en i taget. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.
  3. Lägg direkt i en upphettad stekpanna med olja. Stek gyllene ca 2 min per sida. Servera med couscous och tomatsåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bengt

2020-01-29

Väldigt gott, såsen är fantastisk.

Liknande recept

Spara recept

Couscousfylld paprika med grillad sötpotatis

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Matvete-otto med sparris och zucchini

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Höstgryta med korv

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kyckling med sirapskål

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Zucchinirullar med rödbetssås och bulgur

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ärtbiffar

Betyg
Betyg
(8)