Vegetariska tacostrutar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Förvandla mjuka tortillabröd till stadiga strutar genom att grädda dem i ugnståliga muggar. Fyll strutarna med en varm vegetarisk tacoröra och de klassiska tillbehören.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 285 g kokta linser på burk (bruttovilt), avsköljda
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • Tillbehör:
  • 1 förpackning majstortillabröd
  • 3 tomater, fintärnade
  • 2 ätmogna avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili tunt skivad
  • 2 dl majs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Vik ihop tortillabröden till strutar och ställ i värmetåliga muggar. Grädda i nedre delen av ugnen tills de blivit hårda, 10-15 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och blomkål ca 5 min, rör då och då. Häll i linser, tacokrydda och vatten. Stek tills allt vatten har sugits upp.
  3. Fyll strutarna med blomkålsfräset och alla tillbehören. Servera med en limeklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Marinerade grillade tofuspett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tesotad tonfisk med lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Panpizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 285 g kokta linser på burk (bruttovilt), avsköljda
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • Tillbehör:
  • 1 förpackning majstortillabröd
  • 3 tomater, fintärnade
  • 2 ätmogna avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili tunt skivad
  • 2 dl majs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor

Vegetariska tacostrutar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Förvandla mjuka tortillabröd till stadiga strutar genom att grädda dem i ugnståliga muggar. Fyll strutarna med en varm vegetarisk tacoröra och de klassiska tillbehören.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vik ihop tortillabröden till strutar och ställ i värmetåliga muggar. Grädda i nedre delen av ugnen tills de blivit hårda, 10-15 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och blomkål ca 5 min, rör då och då. Häll i linser, tacokrydda och vatten. Stek tills allt vatten har sugits upp.
  3. Fyll strutarna med blomkålsfräset och alla tillbehören. Servera med en limeklyfta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vietnamesiska rispappersrullar

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Klassisk halloumiburgare

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Marinerade grillade tofuspett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Taco med röda linser

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tesotad tonfisk med lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Panpizza

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Juliga kycklingköttbullar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Empanadas

Betyg
Betyg
(22)