För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetariska tacostrutar

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Förvandla mjuka tortillabröd till stadiga strutar genom att grädda dem i ugnståliga muggar. Fyll strutarna med en varm vegetarisk tacoröra och de klassiska tillbehören.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 285 g kokta linser på burk (bruttovilt), avsköljda
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • Tillbehör:
  • 1 förpackning majstortillabröd
  • 3 tomater, fintärnade
  • 2 ätmogna avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili tunt skivad
  • 2 dl majs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Vik ihop tortillabröden till strutar och ställ i värmetåliga muggar. Grädda i nedre delen av ugnen tills de blivit hårda, 10-15 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och blomkål ca 5 min, rör då och då. Häll i linser, tacokrydda och vatten. Stek tills allt vatten har sugits upp.
  3. Fyll strutarna med blomkålsfräset och alla tillbehören. Servera med en limeklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jerk chicken

(13)

Nyfikenbollar

(12)

Filodegspizza med sötpotatis

(13)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Friterade kycklingben

(29)

Fredagsmys med tacos

(18)

Vegetariska piroger

(8)

Grillad tortillarulle

(24)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 300 g blomkålsris, Hackat & Klart
  • 1 msk olivolja
  • 285 g kokta linser på burk (bruttovilt), avsköljda
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 dl vatten
  • Tillbehör:
  • 1 förpackning majstortillabröd
  • 3 tomater, fintärnade
  • 2 ätmogna avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 röd chili tunt skivad
  • 2 dl majs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 kruka koriander, grovhackad
  • 1 lime, i klyftor

Vegetariska tacostrutar

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Förvandla mjuka tortillabröd till stadiga strutar genom att grädda dem i ugnståliga muggar. Fyll strutarna med en varm vegetarisk tacoröra och de klassiska tillbehören.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vik ihop tortillabröden till strutar och ställ i värmetåliga muggar. Grädda i nedre delen av ugnen tills de blivit hårda, 10-15 min.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och blomkål ca 5 min, rör då och då. Häll i linser, tacokrydda och vatten. Stek tills allt vatten har sugits upp.
  3. Fyll strutarna med blomkålsfräset och alla tillbehören. Servera med en limeklyfta.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jerk chicken

(13)

Nyfikenbollar

(12)

Filodegspizza med sötpotatis

(13)

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

(15)

Friterade kycklingben

(29)

Fredagsmys med tacos

(18)

Vegetariska piroger

(8)

Grillad tortillarulle

(24)