För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetariska piroger

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Vegetariska empanadas med fyllning av paprika, oliver, russin och ägg tillsammans med smakrika kryddor som vitlök och spiskummin. Goda att äta varma som kalla. Perfekt att frysa in och ta fram när magen kurrar!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g kallt tärnat smör
  • 1 dl kall mjölk
  • Fyllning:
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 finhackad grön paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl finhackade urkärnade kalamataoliver
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl hett vatten
  • 0.5 dl russin
  • 2 ägg, hårdkokta hackade
  • 1 ägg, uppvispat

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt mjölk och knåda snabbt ihop till en deg. Täck degen med plastfilm och låt vila ca 30 min i kylskåp. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök. Tillsätt paprika och kryddor och fräs 2 min. Vänd ner oliverna. .
  2. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Häll buljongen i pannan. Låt sjuda tills vätskan kokat in
  3. Rör ner russin och låt kallna. Blanda ner hackat ägg. Sätt ugnen på 225°.
  4. Kavla ut degen riktigt tunt, ca 2 mm. Mjöla ev bakbordet. Stansa ut rundlar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Kavla cirkeln något tunnare. Lägg 1 rågad msk fyllning mitt på cirkeln. Vik ihop till en halvmåne. Tryck med en gaffel runt kanten.
  5. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. Servera pirogerna varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-11-24

vad menas med VEGO egentligen, Vegetarisk eller Vegon?

Tova

2014-01-05

Jättegoda, men det blev betydligt fler för oss än vad som stod i receptet. Det blev en del deg över också, men den kan man ju frysa in till nästa gång.

Liknande recept

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Räktacos

(15)

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(21)

Klassisk halloumiburgare

(25)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g kallt tärnat smör
  • 1 dl kall mjölk
  • Fyllning:
  • 1 msk olja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd paprika
  • 1 finhackad grön paprika
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 dl finhackade urkärnade kalamataoliver
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl hett vatten
  • 0.5 dl russin
  • 2 ägg, hårdkokta hackade
  • 1 ägg, uppvispat

Vegetariska piroger

Betyg (1-5):
4.5 (8 betyg)

Vegetariska empanadas med fyllning av paprika, oliver, russin och ägg tillsammans med smakrika kryddor som vitlök och spiskummin. Goda att äta varma som kalla. Perfekt att frysa in och ta fram när magen kurrar!

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt mjölk och knåda snabbt ihop till en deg. Täck degen med plastfilm och låt vila ca 30 min i kylskåp. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök och vitlök. Tillsätt paprika och kryddor och fräs 2 min. Vänd ner oliverna. .
  2. Lös upp buljongtärningen i vattnet. Häll buljongen i pannan. Låt sjuda tills vätskan kokat in
  3. Rör ner russin och låt kallna. Blanda ner hackat ägg. Sätt ugnen på 225°.
  4. Kavla ut degen riktigt tunt, ca 2 mm. Mjöla ev bakbordet. Stansa ut rundlar med ett glas, ca 8 cm i diameter. Kavla cirkeln något tunnare. Lägg 1 rågad msk fyllning mitt på cirkeln. Vik ihop till en halvmåne. Tryck med en gaffel runt kanten.
  5. Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. Servera pirogerna varma eller kalla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2015-11-24

vad menas med VEGO egentligen, Vegetarisk eller Vegon?

Tova

2014-01-05

Jättegoda, men det blev betydligt fler för oss än vad som stod i receptet. Det blev en del deg över också, men den kan man ju frysa in till nästa gång.

Liknande recept

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(15)

Räksallad med japansk dressing

(109)

Pizza med färskost och grönkål

(8)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(3)

Räktacos

(15)

Vårrullar med rödkål och asiatisk dippsås

(21)

Klassisk halloumiburgare

(25)