För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetariska enchiladas

Betyg (1-5):
3.33 (15 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 500 g krossade tomater
  • 600 g gröna linser, avrunna och avsköljda (på burk)
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 6 tortillabröd
  • 2 tsk spiskummin
  • 1.5 dl riven ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och tomatpuré tillsätt vitkål.
  2. Tillsätt 3 dl av de krossade tomaterna, linser, 1 tsk spiskummin, buljong och vatten. Låt koka ihop.
  3. Fyll bröden med lins- och kålblandningen och rulla ihop, lägg i en ugnssäker form och blanda resten av dom krossade tomaterna med spiskummin och häll över rullarna.
  4. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-15

Hej Anna! Tack för uppmärksamheten. Vi har nu förtydligat beskrivningen. Det ska vara 1 tsk i linsblandningen och 1 tsk i såsen. Lycka till! :)

Anna

2020-01-12

Spiskummin nämns 2 gånger i "Gör så här", ska det vara totalt 1 tsk?

Checkbox Coop

2019-01-15

Hej Alice! Ja precis, linserna ska vara kokta. Det finns färdigkokta att köpa, eller så kokar man själv. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Alice

2019-01-14

Ska de gröna linserna vara kokta?

Liknande recept

Omelett med koriander och chili

(1)

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

(21)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(52)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(11)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(3)

Wokade nudlar med stekt ägg

(33)

Tostada med svarta bönor och fetaost

(3)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(9)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk tomatpuré
  • 300 g vitkål, strimlad
  • 500 g krossade tomater
  • 600 g gröna linser, avrunna och avsköljda (på burk)
  • 2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 6 tortillabröd
  • 2 tsk spiskummin
  • 1.5 dl riven ost

Vegetariska enchiladas

Betyg (1-5):
3.33 (15 betyg)

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och tomatpuré tillsätt vitkål.
  2. Tillsätt 3 dl av de krossade tomaterna, linser, 1 tsk spiskummin, buljong och vatten. Låt koka ihop.
  3. Fyll bröden med lins- och kålblandningen och rulla ihop, lägg i en ugnssäker form och blanda resten av dom krossade tomaterna med spiskummin och häll över rullarna.
  4. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 min. Servera med en sallad

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-01-15

Hej Anna! Tack för uppmärksamheten. Vi har nu förtydligat beskrivningen. Det ska vara 1 tsk i linsblandningen och 1 tsk i såsen. Lycka till! :)

Anna

2020-01-12

Spiskummin nämns 2 gånger i "Gör så här", ska det vara totalt 1 tsk?

Checkbox Coop

2019-01-15

Hej Alice! Ja precis, linserna ska vara kokta. Det finns färdigkokta att köpa, eller så kokar man själv. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Alice

2019-01-14

Ska de gröna linserna vara kokta?

Liknande recept

Omelett med koriander och chili

(1)

Bönpasta med paprikasås och rostade mandlar

(21)

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

(52)

Morotssoppa med curry och sesamfrön

(11)

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

(3)

Wokade nudlar med stekt ägg

(33)

Tostada med svarta bönor och fetaost

(3)

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(9)