För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk Tom kha gai

Betyg (1-5):
3.25 (16 betyg)

Asiatisk soppa med blomkål, linser, kokosmjölk och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 citrongräs
  • 50 g finstrimlad ingefära
  • 1 skivad röd chili
  • 2 limeblad
  • 8 dl vatten
  • 400 g tärnad potatis
  • 2 strimlad morötter
  • 1.5 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl röda linser
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl grädde
  • 1 paprika strimlad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Halvera citrongräset på längden. Banka lätt på det. Lägg ingefära, chili, limeblad och citrongräs i en kastrull med vattnet. Låt koka upp och tillsätt sedan potatis, morot och buljongtärningar. Låt koka under lock 8 min.
  2. Tillsätt kokosmjölk, grädde, linser och blomkål. Låt sjuda tills potatis och linser är klara och blomkålen mjuknat, ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner paprika vid servering och toppa med koriander.

Tips

Limeblad finns färska eller torkade i grönsaksdisken. Om du vill få grytan matigare kan du tillsätta tärnad tofu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2019-05-23

Ninni vet inte vad hon pratar om och har uppenbarligen gjort rätten fel. Jag gör denna flera gånger i månaden och den blir lika god varje gång. Jag serverar den med ris.

Ninni

2019-01-15

Blev blaskigt och helt smaklöst. Gick inte att äta. Syrligheten uteblev helt men lämnar över natten så kanske smakerna drar till sig.

Malin

2018-06-04

Väldigt god och lätt att göra.

Bulan Bulan

2015-03-28

Så gott! Vi var ingefärsförsiktiga och tog bara runt 20 g ingefära och det blev bra.

Karl

2014-05-11

God! Och Åsa, Tom kha gai ÄR en soppa. Pinsamt när du drygar så

Emil

2014-04-09

Åsa: Tom kha gai är en soppa :-)

Ulrika

2014-01-29

God smak men det tog tid att förbereda alla grönsaker. Nästa gång grovriver jag morötterna istället för att strimla dem. Uteslöt linser. Eftersom en i familjen inte gillar stark mat, så satte jag ingefäran i en tekula som fick koka med i soppan så att den enkelt kunde lyftas bort när den gett tillräckligt med smak. Citrongräset togs också bort efter kokningen. Slevade upp hälften av grönsakerna och mixade resten med soppan för att få den krämigare. Sedan hällde jag tillbaks de kokta grönsakerna och strimlade ner sugarsnaps. Nästan ännu godare dagen efter till lunch. Serverade med brödkrutonger.

Åsa

2013-11-19

För mycket vätska, det blev ju en soppa. Är det en vikarie som gjort recepten denna vecka?

Lea

2013-11-04

Såååååå gott :-) helt underbart!!!!

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Belugalasagne

(42)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(2)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Caesarsallad med räkor

(27)

Kycklingfilé med pumpa

(2)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 citrongräs
  • 50 g finstrimlad ingefära
  • 1 skivad röd chili
  • 2 limeblad
  • 8 dl vatten
  • 400 g tärnad potatis
  • 2 strimlad morötter
  • 1.5 grönsaksbuljongtärning
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl röda linser
  • 300 g blomkålsbuketter
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl grädde
  • 1 paprika strimlad
  • 0.5 tsk salt

Vegetarisk Tom kha gai

Betyg (1-5):
3.25 (16 betyg)

Asiatisk soppa med blomkål, linser, kokosmjölk och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvera citrongräset på längden. Banka lätt på det. Lägg ingefära, chili, limeblad och citrongräs i en kastrull med vattnet. Låt koka upp och tillsätt sedan potatis, morot och buljongtärningar. Låt koka under lock 8 min.
  2. Tillsätt kokosmjölk, grädde, linser och blomkål. Låt sjuda tills potatis och linser är klara och blomkålen mjuknat, ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner paprika vid servering och toppa med koriander.

Tips

Limeblad finns färska eller torkade i grönsaksdisken. Om du vill få grytan matigare kan du tillsätta tärnad tofu.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Alex

2019-05-23

Ninni vet inte vad hon pratar om och har uppenbarligen gjort rätten fel. Jag gör denna flera gånger i månaden och den blir lika god varje gång. Jag serverar den med ris.

Ninni

2019-01-15

Blev blaskigt och helt smaklöst. Gick inte att äta. Syrligheten uteblev helt men lämnar över natten så kanske smakerna drar till sig.

Malin

2018-06-04

Väldigt god och lätt att göra.

Bulan Bulan

2015-03-28

Så gott! Vi var ingefärsförsiktiga och tog bara runt 20 g ingefära och det blev bra.

Karl

2014-05-11

God! Och Åsa, Tom kha gai ÄR en soppa. Pinsamt när du drygar så

Emil

2014-04-09

Åsa: Tom kha gai är en soppa :-)

Ulrika

2014-01-29

God smak men det tog tid att förbereda alla grönsaker. Nästa gång grovriver jag morötterna istället för att strimla dem. Uteslöt linser. Eftersom en i familjen inte gillar stark mat, så satte jag ingefäran i en tekula som fick koka med i soppan så att den enkelt kunde lyftas bort när den gett tillräckligt med smak. Citrongräset togs också bort efter kokningen. Slevade upp hälften av grönsakerna och mixade resten med soppan för att få den krämigare. Sedan hällde jag tillbaks de kokta grönsakerna och strimlade ner sugarsnaps. Nästan ännu godare dagen efter till lunch. Serverade med brödkrutonger.

Åsa

2013-11-19

För mycket vätska, det blev ju en soppa. Är det en vikarie som gjort recepten denna vecka?

Lea

2013-11-04

Såååååå gott :-) helt underbart!!!!

Liknande recept

Baconlindad järpe med primörer

(16)

Sej med grillad paprika och parmesan

(115)

Belugalasagne

(42)

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

(2)

Kött- och grönsakssoppa

(35)

Japanskt långkok med nudlar

(43)

Caesarsallad med räkor

(27)

Kycklingfilé med pumpa

(2)