För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk pad thai

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Pad thai är en riktig backpacker-favorit! Här vegetarisk med nudlar, tofu och grönsaker tillsammans med syrlig dressing, knapriga jordnötter och färsk koriander.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 90 g risnudlar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 fast tofu, tärnad (ca 200 g)
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 pak choi, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
  • Dressing
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk chiliflakes
  • Till garnering
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 dl jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofu, paprika, pak choi och vitlök hastigt. Ta bort pannan från värmen och vänd ner salladslök och böngroddar, smaka av med salt.
  3. Vänd ihop nudlarna med tofu och grönsaker. Häll på dressingen och knäck över ägget. Tillsätt koriander och jordnötter och rör runt. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rickard

2020-05-21

Pojke bowl! Låter grymt. 😯

Azra

2020-01-19

En ny favorit. Hade i morötter och purjolök. Såsen har vi gjort till en pojke bowl med.

Sanna

2019-03-20

Väldigt gott!

Liknande recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsallad med apelsin och ingefära

(12)

Nudelsallad med nem-dressing

(4)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Nudelsoppa med ägg

(11)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(20)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(29)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 90 g risnudlar
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 fast tofu, tärnad (ca 200 g)
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 pak choi, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 dl färska böngroddar
  • 1 ägg
  • Dressing
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 msk sesamolja
  • 2 tsk pressad limesaft
  • 1 tsk chiliflakes
  • Till garnering
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 0.5 dl jordnötter, hackade

Vegetarisk pad thai

Betyg (1-5):
3.93 (14 betyg)

Pad thai är en riktig backpacker-favorit! Här vegetarisk med nudlar, tofu och grönsaker tillsammans med syrlig dressing, knapriga jordnötter och färsk koriander.

Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek tofu, paprika, pak choi och vitlök hastigt. Ta bort pannan från värmen och vänd ner salladslök och böngroddar, smaka av med salt.
  3. Vänd ihop nudlarna med tofu och grönsaker. Häll på dressingen och knäck över ägget. Tillsätt koriander och jordnötter och rör runt. Servera direkt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rickard

2020-05-21

Pojke bowl! Låter grymt. 😯

Azra

2020-01-19

En ny favorit. Hade i morötter och purjolök. Såsen har vi gjort till en pojke bowl med.

Sanna

2019-03-20

Väldigt gott!

Liknande recept

Fläskfärsbiffar med sötsyrlig nudelsallad

(25)

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

(6)

Nudelsallad med apelsin och ingefära

(12)

Nudelsallad med nem-dressing

(4)

Rispappersrullar med dippsås

(5)

Nudelsoppa med ägg

(11)

Risbladsrullar med kyckling och cashewnötter

(20)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(29)