För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk linsgryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.89 (38 betyg)

En fullmatad vegetarisk linsgryta med blomkål, potatis och haricots verts samt en hemlagad kryddpasta. Kryddpastan kan användas till flera slags grytor och soppor, gärna med kokosmjölk.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 300 g potatis, tärnad
  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 umamibuljongtärning
  • 100 g haricots verts
  • Till servering;
  • 0.5 kruka koriander
  • 4 portioner ris
  • 1 lime
  • Kryddpasta:
  • 1 citrongräs, hackat
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 20 g färsk ingefära, skivad
  • 3 msk neutral olja
  • 1.5 msk vatten

Gör så här

  1. Kryddpasta: Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta.
  2. Fräs kryddpastan i en kastrull eller gryta under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, blomkål och potatis och fräs med någon minut. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd varsamt ner haricots verts och toppa med koriander. Servera med ris och pressa över limesaft.

Servering

Pressad limesaft på grytan är pricken över i.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillemor

2019-06-03

Koktiden är på tok för kort både för potatis och blomkål, ca 30 min är ok. Annars bra recept.

Checkbox Coop

2018-11-15

Anneli: Ca 2 msk, men smaka av under tiden. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Anneli

2018-11-07

Om man ersätter med röd currypasta, hur mycket currypasta ska man ta? Om man går efter originalreceptet är det all den kryddpastan till rätten? Starkt?

Checkbox Coop

2018-10-16

Till Annika: Det går bra att ersätta kryddpastan med färdig röd currypasta. Lycka till! :)

Annika

2018-10-12

Om man inte vill/har tid/kan göra kryddpastan, vad kan den ersättas med?

Liknande recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(32)

Zucchini- och köttfärslasagne

(9)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(37)

Linsbolognese

(43)

Mustig gryta med belugalinser och svamp

(29)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Belugalasagne

(41)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 300 g blomkål, i buketter
  • 300 g potatis, tärnad
  • 1 dl torkade röda linser
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 umamibuljongtärning
  • 100 g haricots verts
  • Till servering;
  • 0.5 kruka koriander
  • 4 portioner ris
  • 1 lime
  • Kryddpasta:
  • 1 citrongräs, hackat
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • 20 g färsk ingefära, skivad
  • 3 msk neutral olja
  • 1.5 msk vatten

Vegetarisk linsgryta med kokosmjölk

Betyg (1-5):
3.89 (38 betyg)

En fullmatad vegetarisk linsgryta med blomkål, potatis och haricots verts samt en hemlagad kryddpasta. Kryddpastan kan användas till flera slags grytor och soppor, gärna med kokosmjölk.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kryddpasta: Mixa ihop citrongräs, chili, vitlök och ingefära med olja och vatten till en slät pasta.
  2. Fräs kryddpastan i en kastrull eller gryta under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, blomkål och potatis och fräs med någon minut. Häll i linser, kokosmjölk och vatten och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 10 min. Smaka av med salt.
  3. Vänd varsamt ner haricots verts och toppa med koriander. Servera med ris och pressa över limesaft.

Servering

Pressad limesaft på grytan är pricken över i.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lillemor

2019-06-03

Koktiden är på tok för kort både för potatis och blomkål, ca 30 min är ok. Annars bra recept.

Checkbox Coop

2018-11-15

Anneli: Ca 2 msk, men smaka av under tiden. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Anneli

2018-11-07

Om man ersätter med röd currypasta, hur mycket currypasta ska man ta? Om man går efter originalreceptet är det all den kryddpastan till rätten? Starkt?

Checkbox Coop

2018-10-16

Till Annika: Det går bra att ersätta kryddpastan med färdig röd currypasta. Lycka till! :)

Annika

2018-10-12

Om man inte vill/har tid/kan göra kryddpastan, vad kan den ersättas med?

Liknande recept

Fyllda kålrullar i tomatsås

(2)

Indiska linspannkakor fyllda med kryddstark blomkål

(32)

Zucchini- och köttfärslasagne

(9)

Kycklingrullar med balsamicosky, belugalinser och sötpotatis

(37)

Linsbolognese

(43)

Mustig gryta med belugalinser och svamp

(29)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Belugalasagne

(41)