För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Vegetarisk chiligryta

Betyg (1-5):
4.02 (114 betyg)

En het chili med bönor, lök, röd chili, krossade tomater och ajvar.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 gul lök, strimlade
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver eller chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 350 g ajvar relish
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt)
  • 400 g stora vita bönor på burk (bruttovikt)
  • 200 g nachochips, till servering
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré, stek någon minut till.
  2. Häll i ajvar och krossade tomater och låt småkoka ca 5 min. Skölj bönorna och vänd ner i såsen, låt småkoka 5 min till. Smaka av med salt och servera chilin med nachochips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2020-02-05

Så smaskig. Tog lite mer spiskummin & 1 msk chilipulver. Samt stark ajvar. perfekt styrka för en som tål starkt. Ny favorit 😍

Pamela

2020-02-05

Det här har blivit en riktig vardagsfavorit hemma hos oss! Lätt och snabblagad med mycket smak och nyttig! Vi lagar dubbel sats och eftersom vi är tre som äter så räcker den i tre dagar. Ett tips är att ha gräddfil/creme fraiche till trots kostnaden. 4 för 100 är fortfarande bra!

David

2020-01-27

Smidig och god! Tips att ha gräddfil eller créme fresh till!

Josefine

2019-12-30

Jag gjorde en tredubbel sats, fryste in i matlådor. Rätten funkar väldigt väl i matlåda! Jag hade lite för lite spiskummin hemma så jag gjorde avsteg från receptet där och tog mindre. Lite... tråkig gryta. Skulle behöva hottas upp på något sätt, men passade bra med ostnachos. Ta absolut den starka ajvar relish. Blir medeldyr som storkok

Martin

2019-12-06

Använd rökt paprikapulver och inte chilipulver samt stark Ajvar Relish och inte den milda. Blir perfekt styrka! Sting men tar inte över. Sen också en klick Craime Fraiche till servering och torkad koriander. Lyfter rätten rejält!

Cecilia

2019-11-09

Super gott och rikligt.

Kum

2019-10-16

Riktigt meh, smakar knappt. Höjdpunkten var chipsen.

Lisa Andersson

2019-07-21

Mycket god rätt! Går snabbt att laga den och omtyckt av alla i familjen. Gillas även av vår annars kräsna 4åring. Sambon sa att det här är vår nya fredags rätt :)

Katrine

2019-05-18

Mycket god och enkel att göra.

Helena

2018-04-23

Mycket god! Hade den i matlåda under en hel vecka, bytte bara ut tillbehören. Avokado, gräddfil, grönsallad, keso, Oliver, tomater osv. Man blir inte less på den!

Helena

2018-04-04

Mycket gott!! Hade även ris till.

Lena Birgitta

2018-02-14

Salt behöver ej tillsättas. Det räcker bra med det salt som kommer med nachochipsen. Ett tillbehör som rekommenderas är YOGHURT. Särskilt bra till denna rätt Hela portionen gick åt som middag till oss två.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(69)

Lökpaj med smördeg

(49)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(22)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(41)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(46)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(149)

Moussakagratäng

(87)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2 gul lök, strimlade
  • 3 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk olja
  • 1 msk mald spiskummin
  • 0.5 msk rökt paprikapulver eller chilipulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 350 g ajvar relish
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt)
  • 400 g stora vita bönor på burk (bruttovikt)
  • 200 g nachochips, till servering
  • 1 tsk salt

Vegetarisk chiligryta

Betyg (1-5):
4.02 (114 betyg)

En het chili med bönor, lök, röd chili, krossade tomater och ajvar.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i olja tills löken är mjuk. Tillsätt de torra kryddorna och tomatpuré, stek någon minut till.
  2. Häll i ajvar och krossade tomater och låt småkoka ca 5 min. Skölj bönorna och vänd ner i såsen, låt småkoka 5 min till. Smaka av med salt och servera chilin med nachochips.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Josefine

2020-02-05

Så smaskig. Tog lite mer spiskummin & 1 msk chilipulver. Samt stark ajvar. perfekt styrka för en som tål starkt. Ny favorit 😍

Pamela

2020-02-05

Det här har blivit en riktig vardagsfavorit hemma hos oss! Lätt och snabblagad med mycket smak och nyttig! Vi lagar dubbel sats och eftersom vi är tre som äter så räcker den i tre dagar. Ett tips är att ha gräddfil/creme fraiche till trots kostnaden. 4 för 100 är fortfarande bra!

David

2020-01-27

Smidig och god! Tips att ha gräddfil eller créme fresh till!

Josefine

2019-12-30

Jag gjorde en tredubbel sats, fryste in i matlådor. Rätten funkar väldigt väl i matlåda! Jag hade lite för lite spiskummin hemma så jag gjorde avsteg från receptet där och tog mindre. Lite... tråkig gryta. Skulle behöva hottas upp på något sätt, men passade bra med ostnachos. Ta absolut den starka ajvar relish. Blir medeldyr som storkok

Martin

2019-12-06

Använd rökt paprikapulver och inte chilipulver samt stark Ajvar Relish och inte den milda. Blir perfekt styrka! Sting men tar inte över. Sen också en klick Craime Fraiche till servering och torkad koriander. Lyfter rätten rejält!

Cecilia

2019-11-09

Super gott och rikligt.

Kum

2019-10-16

Riktigt meh, smakar knappt. Höjdpunkten var chipsen.

Lisa Andersson

2019-07-21

Mycket god rätt! Går snabbt att laga den och omtyckt av alla i familjen. Gillas även av vår annars kräsna 4åring. Sambon sa att det här är vår nya fredags rätt :)

Katrine

2019-05-18

Mycket god och enkel att göra.

Helena

2018-04-23

Mycket god! Hade den i matlåda under en hel vecka, bytte bara ut tillbehören. Avokado, gräddfil, grönsallad, keso, Oliver, tomater osv. Man blir inte less på den!

Helena

2018-04-04

Mycket gott!! Hade även ris till.

Lena Birgitta

2018-02-14

Salt behöver ej tillsättas. Det räcker bra med det salt som kommer med nachochipsen. Ett tillbehör som rekommenderas är YOGHURT. Särskilt bra till denna rätt Hela portionen gick åt som middag till oss två.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(69)

Lökpaj med smördeg

(49)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(22)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(41)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(46)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(23)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(149)

Moussakagratäng

(87)