
Vegetarisk chili con carne
Supergod och lättlagad chili con carne med aubergine, paprika, bönor och smakrika kryddor. Perfekt till middag när de vegetariska smakerna ska stå i fokus. Vardagsrätten som kommer göra succé!
- 1 stor aubergine (ca 450 g)
- 1 msk olivolja
- 1 röd paprika, fintärnad
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 msk spiskummin
- 0.5 msk paprikapulver
- 0.5 tsk chiliflakes
- 500 g krossade tomater
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 400 g cannellinibönor avsköljda, på burk
- 1 msk honung
- 0.5 msk vinäger
- salt och svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 1 kruka koriander eller persilja
Gör så här
- Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.
- Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.
- Servera med färsk koriander och ett gott bröd.
Tips

Servera gärna med ett gott bröd.
Liknande recept
Vegetarisk chili con carne
Supergod och lättlagad chili con carne med aubergine, paprika, bönor och smakrika kryddor. Perfekt till middag när de vegetariska smakerna ska stå i fokus. Vardagsrätten som kommer göra succé!
Gör så här
- Riv auberginen grovt och strö över salt. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter. Tillsätt paprika, lök, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 min.
- Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min. Häll i bönorna och smaka av med honung, vinäger salt och peppar.
- Servera med färsk koriander och ett gott bröd.
Tips

Servera gärna med ett gott bröd.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-12-15
Jätte god gryta. När jag la salt på auberginen bildades ju mycket vätska. Det pressade jag bort sen stekte jag. Inga problem med riva auberginen. Jag la i honung,vinäger och kokade tillsammans. Tummen 👍🏻för denna rätt
2020-11-25
Bra och snabb vardagsrätt. Eftersom det inte framgick hur mkt salt det skulle vara på auberginen sköljde vi av den efter att den vätskat sig en del, oklart om det var rätt eller fel. Fräste löken innan vi la ned auberginen för att grytan för att få lite mjukare smak från löken, bytte även ut en del av parikan mot rökt paprika. Den här rätten kommer vi definitivt att göra om.
2020-02-04
Godaste böngrytan jag provat! Umami-buljong i st f grönsaksbuljong kanske bidrog. Serverade med turkisk yoghurt och jordnötter för lite crunch!
2019-10-11
Jättegott! 👍💕 Jag lät det bryna och puttra lite längre, för vi tycker bäst om lök och grönsaker lite åt det mjukare hållet i sådan här mat. Serverade med både rostat surdegsbröd med ost OCH nachochips (som jag tyckte blev klockrena smulade över grytan), kändes lite dubbelt först men blev så gott att vi fortsätter med det! Både vuxna och barn älskade rätten. Familjen (som kan tycka att färsrätter inte gör sig lika bra vegetsriska...) var tvungen att fråga om det var vanlig färs eller någon vegetarisk och när jag sa att det var riven aubergine blev de väldigt förvånade! Alla är överrens om att det här receptet fortsätter vi köra på när vi ska ha vegetarisk chili! Tack! 😄
2018-03-11
God smak, speciellt efter att den fått stå sig i kylen ett par dagar. Auberginen ger en bra smak, fyllighet och karaktär till denna gryta. Jag lyckas dock inte riva aubergine på mitt rivjärn, så jag skär den i mindre kuber med kniv.. det går också bra..
2018-01-24
Det blev väldigt krämigt och gott med auberginen. Man kan ha i lite liquid smoke eller babequesås om man vill ha rökigare smak också.
2017-10-29
Så enkelt och gott. Gör dubbel sats och stoppa i frysen. Använd rökt paprikapulver för lite rökig smak
2017-01-03
Mycket gott! Och superenkelt.
2016-10-18
Riktigt gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Gülay
2020-12-15
Jätte god gryta. När jag la salt på auberginen bildades ju mycket vätska. Det pressade jag bort sen stekte jag. Inga problem med riva auberginen. Jag la i honung,vinäger och kokade tillsammans. Tummen 👍🏻för denna rätt
Patrik
2020-11-25
Bra och snabb vardagsrätt. Eftersom det inte framgick hur mkt salt det skulle vara på auberginen sköljde vi av den efter att den vätskat sig en del, oklart om det var rätt eller fel. Fräste löken innan vi la ned auberginen för att grytan för att få lite mjukare smak från löken, bytte även ut en del av parikan mot rökt paprika. Den här rätten kommer vi definitivt att göra om.
Katarina
2020-02-04
Godaste böngrytan jag provat! Umami-buljong i st f grönsaksbuljong kanske bidrog. Serverade med turkisk yoghurt och jordnötter för lite crunch!
Jennifer
2019-10-11
Jättegott! 👍💕 Jag lät det bryna och puttra lite längre, för vi tycker bäst om lök och grönsaker lite åt det mjukare hållet i sådan här mat. Serverade med både rostat surdegsbröd med ost OCH nachochips (som jag tyckte blev klockrena smulade över grytan), kändes lite dubbelt först men blev så gott att vi fortsätter med det! Både vuxna och barn älskade rätten. Familjen (som kan tycka att färsrätter inte gör sig lika bra vegetsriska...) var tvungen att fråga om det var vanlig färs eller någon vegetarisk och när jag sa att det var riven aubergine blev de väldigt förvånade! Alla är överrens om att det här receptet fortsätter vi köra på när vi ska ha vegetarisk chili! Tack! 😄
Linn
2018-03-11
God smak, speciellt efter att den fått stå sig i kylen ett par dagar. Auberginen ger en bra smak, fyllighet och karaktär till denna gryta. Jag lyckas dock inte riva aubergine på mitt rivjärn, så jag skär den i mindre kuber med kniv.. det går också bra..
Gerda
2018-01-24
Det blev väldigt krämigt och gott med auberginen. Man kan ha i lite liquid smoke eller babequesås om man vill ha rökigare smak också.
Robert
2017-10-29
Så enkelt och gott. Gör dubbel sats och stoppa i frysen. Använd rökt paprikapulver för lite rökig smak
Emmy
2017-01-03
Mycket gott! Och superenkelt.
Ann
2016-10-18
Riktigt gott!