
Vegetarisk carbonara
Betyg (1-5):
Vegetarisk variant av den krämiga italienska pastarätten carbonara. God med soltorkade tomater, parmesan och äggulor. Servera med spaghetti och toppa med nymalen svartpeppar och färsk basilika.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 350 g spagetti
- 100 g avrunna, hackade soltorkade tomater, i marinad
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 4 ägg, endast gulan
- 150 g riven parmesan
- 1 dl hackad färsk basilika
- 0.5 dl vatten
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
- Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
- Blanda tomater, vitlök, äggulor, parmesan, basilika och vatten i en skål. Rör om allt sammans.
- Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda den med olivolja. Vänd ner tomatblandningen.
- Strö över basilikablad och nymalen svartpeppar.
Liknande recept
Vegetarisk carbonara
Betyg (1-5):
Vegetarisk variant av den krämiga italienska pastarätten carbonara. God med soltorkade tomater, parmesan och äggulor. Servera med spaghetti och toppa med nymalen svartpeppar och färsk basilika.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka spagettin i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
- Blanda tomater, vitlök, äggulor, parmesan, basilika och vatten i en skål. Rör om allt sammans.
- Häll av vattnet från pastan när den är klar och blanda den med olivolja. Vänd ner tomatblandningen.
- Strö över basilikablad och nymalen svartpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-16
Alldeles för mycket vatten! Det finns vattnet kvar i pastan också!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Antonio
2020-10-16
Alldeles för mycket vatten! Det finns vattnet kvar i pastan också!